Recepti 13. srpnja 2016.

To mogu samo oni: Čokoladni makaroni

Čokoladni makaroni
gastro postao gastro.24sata.hr
Za kremu se jednostavno može dodati što god imate u ormaru ili hladnjaku.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 24

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 2 bjelanjka
  • 80 g badema i lješnjaka
  • 120 g šećera u prahu
  • 50 g kristal šećera
  • 2 žlica kakao praha
  • nadjev po želji (marmelada, čokoladni namaz...)

Priprema

  1. Trebaju se samljeti skupa bademi, lješnjaci i šećer u prahu ( ja sam odmah samo šećer samljela, pa kasnije dodala  bademe i lješnjake da se sjedine)
  2. U dublju i užu posudu staviti dva bjelanjka i miksati ih da se pretvore u snijeg. Polako dodavati kristal šećer dok se miksa. Kad se malo zgusnulo, dodati dvije žlice kakao praha i miksati dok se sve ne sjedini. Zatim se umiješa smjesa s bademima, lješnacima i šećerom u prahu i miješa se polako.
  3. Smjesa se premješta u slastičarsku vrećicu. Na tepsiju se stavlja papir za pečenje, ako vam rupica na slastičarskoj vrećici nije dovoljno precizna, možete lagano nacrtati na papiru krugove veličine makarona i unutar njih sipati smjesu. Ostavite da se suše 10-ak minuta.
  4. Staviti tepsiju u pećnicu i peći 15 minuta na 160°C ( sve ovisi o jačini pečnice ) Makaroni su gotovi kad se formira prsten pri dnu. Ostavite ih da se ohlade i kasnije ih lagano razdvajajte s papira za pečenje. Možete ih premazati s čim god želite!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.