gastro postao
Za kremu se jednostavno može dodati što god imate u ormaru ili hladnjaku.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 2 bjelanjka
- 80 g badema i lješnjaka
- 120 g šećera u prahu
- 50 g kristal šećera
- 2 žlica kakao praha
- nadjev po želji (marmelada, čokoladni namaz...)
Priprema
- Trebaju se samljeti skupa bademi, lješnjaci i šećer u prahu ( ja sam odmah samo šećer samljela, pa kasnije dodala bademe i lješnjake da se sjedine)
- U dublju i užu posudu staviti dva bjelanjka i miksati ih da se pretvore u snijeg. Polako dodavati kristal šećer dok se miksa. Kad se malo zgusnulo, dodati dvije žlice kakao praha i miksati dok se sve ne sjedini. Zatim se umiješa smjesa s bademima, lješnacima i šećerom u prahu i miješa se polako.
- Smjesa se premješta u slastičarsku vrećicu. Na tepsiju se stavlja papir za pečenje, ako vam rupica na slastičarskoj vrećici nije dovoljno precizna, možete lagano nacrtati na papiru krugove veličine makarona i unutar njih sipati smjesu. Ostavite da se suše 10-ak minuta.
- Staviti tepsiju u pećnicu i peći 15 minuta na 160°C ( sve ovisi o jačini pečnice ) Makaroni su gotovi kad se formira prsten pri dnu. Ostavite ih da se ohlade i kasnije ih lagano razdvajajte s papira za pečenje. Možete ih premazati s čim god želite!