gastro postao
Neobičan desert zaslužan za podizanje elana.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 305
Potrebno vam je
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 list zelatina
- 60 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 250 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Na pari tučemo žutanjak, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Kada postane pjenasto ili dosegne temperaturu od 65 °C, uz konstantno miješanje dodati ovlažene listove želatine i tuči na pari još oko 1 min.
- Sklonimo sa pare te uz povremeno miješanje ohladimo do sobne temperature.
- Vrhnje za šlag istući ne prečvrsto, povezati sa prije napravljenom smjesom i ohladiti 20-ak min u frižideru.
Neobičan desert zaslužan za podizanje elana.