gastro postao
Podrijetlo Cordon bleu jela može se pronaći u Švicarskoj
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 64
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 4 kriška gouda punomasni
- 4 kriška kuhana šunka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom jaje kokošje
- 125 g krušne mrvice
- 30 g maslac, slani
- 3 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Pileća prsa istucite batom za meso u tanke odreske i popaprite.
- Napunite prsa tako da položite krišku šunke i sira na polovicu pilećih prsa pa prekrijte drugom polovicom i pričvrstite čačkalicom. Napunjena pileća prsa ravnomjerno uvaljajte u umućeno jaje, a potom u krušne mrvice. Pokrijte i ostavite u hladnjaku oko 15 minuta.
- Zagrijte maslac s uljem u velikoj tavi. kad se maslac počne pjeniti, dodajte pileća prsa i pržite deset minuta sa svake strane dok krušne mrvice ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave. Izvadite meso i ocijedite na papiru. Narežite i poslužite.
Izvor Skuhatćute