Recepti 13. listopada 2014.

Cordon bleu

gastro postao gastro.24sata.hr
Podrijetlo Cordon bleu jela može se pronaći u Švicarskoj

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 64

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 4 kriška gouda punomasni
  • 4 kriška kuhana šunka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom jaje kokošje
  • 125 g krušne mrvice
  • 30 g maslac, slani
  • 3 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Pileća prsa istucite batom za meso u tanke odreske i popaprite.
  2. Napunite prsa tako da položite krišku šunke i sira na polovicu pilećih prsa pa prekrijte drugom polovicom i pričvrstite čačkalicom. Napunjena pileća prsa ravnomjerno uvaljajte u umućeno jaje, a potom u krušne mrvice. Pokrijte i ostavite u hladnjaku oko 15 minuta.
  3. Zagrijte maslac s uljem u velikoj tavi. kad se maslac počne pjeniti, dodajte pileća prsa i pržite deset minuta sa svake strane dok krušne mrvice ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave. Izvadite meso i ocijedite na papiru. Narežite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.