gastro postao
Sljedeći put kada budete organizirali neko veće druženje, nemojte se opterećivati kompleksnošću jela. Poslužite corn dog!
Za proslave odaberite nekoliko brzih, praktičnih i zanimljivih recepata zbog kojih nećete morati ustajati u ranu zoru. U kategoriju brzog i finog definitivno spadaju i corn dogovi - hrenovke u ukusnom omotaču od kukuruzne krupice.
Od ovih sastojaka možete napraviti desetak corn dogova, ovisno o tome kakve ste hrenovke kupili. Priprema će trajati otprilike 20 minuta, nakon čega možete odmah navaliti!
Poslužite uz pomfrit, kolutove luka i umake!
Sastojci:
- 300 g hrenovki
- 70 g kukuruzne krupice
- 70 g glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/8 žličice soli
- 1 veliko jaje
- 120 ml mlijeka
- Ulje
Priprema:
- Prerežite hrenovke na pola i probodite ih debljim štapićem za ražnjiće.
- Pomiješajte kukuruznu krupicu, brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. U velikoj čaši pomiješajte jaje i mlijeko. Sjedinite sve sastojke špatulom.
- Ulijte ulje u duboku tavu ili posudu i zagrijte ga. Pripremite pladanj i prekrijte ga papirnatim ubrusima.
- Svaku hrenovku umočite u tijesto, lagano otresite kako bi odstranili višak i ubacite u zagrijano tijesto. Pržite otprilike tri minute, dok ne poprime zlatnu boju.
Prebacite nakratko na papir za pečenje i poslužite toplo!