Uživaj u jednostavnoj pripremi i bogatom okusu ovih neodoljivih crno-bijelih cupcakesa koji će postati tvoj novi omiljeni desert!
Ako si ljubitelj čokolade i krem sira, crno-bijeli cupcakesi (Black Bottom Cupcakes) su desert koji jednostavno moraš isprobati. Ovi bogati čokoladni kolačići, s iznenađenjem u sredini, objedinjuju najbolje od oba svijeta – sočni čokoladni biskvit i kremasti nadjev od krem sira s komadićima čokolade. U nastavku pročitaj kako ih pripremiti i uživaj u svakom zalogaju!
Čokoladni kolač + krem sir
Crno-bijeli cupcakesi kombinacija su čokoladnog kolača i punjenja od krem sira. U tijesto se dodaje kakao prah, što mu daje bogat okus, dok je punjenje jednostavna mješavina omekšanog krem sira, šećera, jaja i vanilije, uz dodatak komadića čokolade. Upravo ti komadići daju punjenju dodatnu teksturu i okus, čineći svaki zalogaj pravim užitkom.
Black Bottom Cupcakes
foto: Instagram @ beyond.the.butter
S obzirom na to da nadjev sadrži krem sir, cupcakese je najbolje čuvati u hladnjaku. Ostatke spremi u hermetički zatvorenu posudu i drži u hladnjaku do 3 dana. Iako su ukusni i hladni, preporučujemo da ih prije posluživanja (nakon držanja u hladnjaku) ostaviš na sobnoj temperaturi 20-ak minuta.
Ne gasi ekran dok kuham
Crno-bijeli cupcakesi
12 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krem sir
225
g
Ekstrakt vanilije
2
žličica
Šećer
0,75
šalica
Šećer
0,33
šalica
Jaje
2
kom
Sol
0,75
žličica
Čokolada - komadići
0,50
šalica
Voda
0,50
šalica
Brašno
0,75
šalica
Kakao prah
0,50
šalica
Prašak za pecivo
0,75
žličica
Soda bikarbona
0,75
žličica
Mlijeko
0,50
šalica
Suncokretovo ulje
0,25
šalica
Jabučni ocat
2
žličica
Postupak
Stavi krem sir u zdjelu miksera (ili u veliku zdjelu ako koristiš električni ručni mikser). Ostavi na sobnoj temperaturi da omekša, oko 30 minuta.
U međuvremenu, postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij je na 175°C. Obloži standardni kalup za 12 muffina papirnatim košaricama.
Dodaj 1u žličicu ekstrakta vanilije u krem sir. Miksaj na srednjoj brzini s nastavkom za tijesto dok smjesa ne postane pahuljasta, oko 1 minute. Sastruži smjesu sa stranica zdjele i nastavka pomoću gumene lopatice.
Dodaj 70 grama šećera, jedno veliko jaje i 1/4 žličice soli. Miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini i postane većinom glatko (nekoliko grudica je u redu), otprilike još 1 minutu. Dodaj komadiće čokolade i miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini.
U malom loncu zagrij vodu na srednjoj vatri dok ne počne lagano kuhati. Čim uzavre, isključi vatru.
U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno, preostalih 150 grama šećera, 50 grama kakao praha, 3/4 žličice praška za pecivo, 3/4 žličice sode bikarbone i preostalih 1/2 žličice soli. Dobro izmiješaj pjenjačom.
Dodaj preostalo jaje, mlijeko, ulja, 2 žličice jabučnog octa i jednu žličicu ekstrakta vanilije. Dobro izmiješaj pjenjačom. Ulij vruću vodu i ponovno izmiješaj. Smjesa će biti prilično rijetka.
Ravnomjerno raspodijeli tijesto u kalup, puneći svaku košaricu najviše do 3/4. Na svaku stavi po 2 žlice smjese s krem sirom, ravnomjerno je raspodijelivši među kolačićima.
Peci dok čačkalica umetnuta u sredinu kolačića ne izađe čista, otprilike 25 minuta. Pusti da se kolačići hlade u kalupu oko 10 minuta, a zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.