Recepti Desert 28. kolovoza 2024.

Crno-bijeli cupcakes: Savršen spoj čokolade i krem sira

Desert
12 MIN
30 MIN
12
JEDNOSTAVNO
Black Bottom Cupcakes
Black Bottom Cupcakes
foto: Instagram @cookscountry
Uživaj u jednostavnoj pripremi i bogatom okusu ovih neodoljivih crno-bijelih cupcakesa koji će postati tvoj novi omiljeni desert!

Ako si ljubitelj čokolade i krem sira, crno-bijeli cupcakesi (Black Bottom Cupcakes) su desert koji jednostavno moraš isprobati. Ovi bogati čokoladni kolačići, s iznenađenjem u sredini, objedinjuju najbolje od oba svijeta – sočni čokoladni biskvit i kremasti nadjev od krem sira s komadićima čokolade. U nastavku pročitaj kako ih pripremiti i uživaj u svakom zalogaju!

Čokoladni kolač + krem sir

Crno-bijeli cupcakesi kombinacija su čokoladnog kolača i punjenja od krem sira. U tijesto se dodaje kakao prah, što mu daje bogat okus, dok je punjenje jednostavna mješavina omekšanog krem sira, šećera, jaja i vanilije, uz dodatak komadića čokolade. Upravo ti komadići daju punjenju dodatnu teksturu i okus, čineći svaki zalogaj pravim užitkom.

muffini, cupcakes | Author: Instagram @ beyond.the.butter Black Bottom Cupcakes foto: Instagram @ beyond.the.butter

S obzirom na to da nadjev sadrži krem sir, cupcakese je najbolje čuvati u hladnjaku. Ostatke spremi u hermetički zatvorenu posudu i drži u hladnjaku do 3 dana. Iako su ukusni i hladni, preporučujemo da ih prije posluživanja (nakon držanja u hladnjaku) ostaviš na sobnoj temperaturi 20-ak minuta.

Ne gasi ekran dok kuham

Crno-bijeli cupcakesi
12 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krem sir 225 g
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Šećer 0,75 šalica
  • Šećer 0,33 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Sol 0,75 žličica
  • Čokolada - komadići 0,50 šalica
  • Voda 0,50 šalica
  • Brašno 0,75 šalica
  • Kakao prah 0,50 šalica
  • Prašak za pecivo 0,75 žličica
  • Soda bikarbona 0,75 žličica
  • Mlijeko 0,50 šalica
  • Suncokretovo ulje 0,25 šalica
  • Jabučni ocat 2 žličica
Postupak
  1. Stavi krem sir u zdjelu miksera (ili u veliku zdjelu ako koristiš električni ručni mikser). Ostavi na sobnoj temperaturi da omekša, oko 30 minuta.

    U međuvremenu, postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij je na 175°C. Obloži standardni kalup za 12 muffina papirnatim košaricama.


  2. Dodaj 1u žličicu ekstrakta vanilije u krem sir. Miksaj na srednjoj brzini s nastavkom za tijesto dok smjesa ne postane pahuljasta, oko 1 minute. Sastruži smjesu sa stranica zdjele i nastavka pomoću gumene lopatice.

    Dodaj 70 grama šećera, jedno veliko jaje i 1/4 žličice soli. Miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini i postane većinom glatko (nekoliko grudica je u redu), otprilike još 1 minutu. Dodaj komadiće čokolade i miksaj na niskoj brzini dok se ne sjedini.


  3. U malom loncu zagrij vodu na srednjoj vatri dok ne počne lagano kuhati. Čim uzavre, isključi vatru.


  4. U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno, preostalih 150 grama šećera, 50 grama kakao praha, 3/4 žličice praška za pecivo, 3/4 žličice sode bikarbone i preostalih 1/2 žličice soli. Dobro izmiješaj pjenjačom.


  5. Dodaj preostalo jaje, mlijeko, ulja, 2 žličice jabučnog octa i jednu žličicu ekstrakta vanilije. Dobro izmiješaj pjenjačom. Ulij vruću vodu i ponovno izmiješaj. Smjesa će biti prilično rijetka.


  6. Ravnomjerno raspodijeli tijesto u kalup, puneći svaku košaricu najviše do 3/4. Na svaku stavi po 2 žlice smjese s krem sirom, ravnomjerno je raspodijelivši među kolačićima.


  7. Peci dok čačkalica umetnuta u sredinu kolačića ne izađe čista, otprilike 25 minuta. Pusti da se kolačići hlade u kalupu oko 10 minuta, a zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade.


Isprobaj i ove slatke recepte za cupcakes!

Cupcakes Možda vas zanima... Cupcakes od kave za dnevnu dozu omiljenog napitka Recepti Mini cupcakes s jagodama Možda vas zanima... Savršenstvo: Mini cupcakes s vanilijom i jagodama Recepti Možda vas zanima... Cupcakes - šareni kolačići na tisuću i jedan način Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:17 28. Kolovoz 2024.

    Mmmm odlicno