Kava, kava i još malo kave... To je kratak opis ovog odličnog recepta za cupcakes!
Osim što cupcakes odlično izgledaju na fotografijama, ova verzija u kojoj se na najbolji način spajaju kava i čokolada poslužit će ti kao odlična zamjena za jutarnju ili popodnevnu šalicu kave.
Sastojci su dovoljni za pripremu 12 kolačića standardne veličine. Možeš ih čuvati 3 dana na sobnoj temperaturi u posudi s poklopcem ili do 5 dana u hladnjaku. U slast!
Ovi kolačići će zamijeniti tvoju jutarnju ili popodnevnu dozu kave.
foto: Unsplash+
Ne gasi ekran dok kuham
Cupcakes od kave
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
TIJESTO
Sastojci
Glatko brašno
250
g
Prašak za pecivo
2
žličica
Soda bikarbona
1
žličica
Sol
0,25
žličica
Instant kava
3
žlica
Šećer
150
g
Suncokretovo ulje
50
ml
Jaje
2
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Mlijeko
50
ml
Kava
250
ml
KREMA
Sastojci
Maslac
220
g
Instant kava
2
žličica
Kakao prah
1
žlica
Sol
0,25
žličica
Šećer u prahu
450
g
Slatko vrhnje
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za 12 muffina premaži maslacem i pobrašni.
U manjoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i instant kavu.
U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom i uljem. Dodaj jedno po jedno jaje, a zatim postepeno ulij mlijeko.
Umiješaj skuhanu kavu sobne temperature i ekstrakt vanilije pa na kraju umiješaj suhe sastojke. Upotrijebi mutilicu za razbijanje grudica.
Napuni kalup za muffine pa peci 20 minuta. Provjeri čačkalicom je li tijesto pečeno pa kolačiće izvadi i pusti da se hlade na rešetki.
Dok se hlade, za to vrijeme pripremi kremu. Izmiksaj maslac sobne temperature pa mu dodaj instant kavu, kakao i sol, a zatim postepeno ubacuj žlicu po žlicu šećera u prahu. Krema bi trebala biti gusta i glatka.
Premjesti kremu u slastičarsku vrećicu s većim nastavkom u obliku zvijezde.
Ohlađene cupcakes nadjeni kremom i po želji ih pospi čokoladnim mrvicama.