Recepti 27. kolovoza 2015.

Crno bijeli svijet

Crno bijeli svijet
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI (za biskvit)

  • 2 kom jaja (snjeg posebno)
  • 2 kom jogurt
  • 2 čaša brašna
  • 1 čaša šećer
  • 1/2 ulja
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vanilin šećer

za glazuru

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • malo mlijeka

za premaz

  • pekmez od marelice

Priprema

  1. Ugrijati pećnicu na 170 C , u posudu staviti sastojki za biskvit (osim snjega) sve izmiksati. Snijeg dodati na kraju ručno kuhačom i još jednom sve dobro promiješati.
  2. U protvan staviti papir za pećenje, uliti smjesu i staviti peći cca 20 min. Kad se lijepo lagano zažari i kad je biskvit gotov izvaditi ga i ostaviti da se malo ohladi.
  3. Kad se biskvit ohladio prerezati ga po dužini, maknuti gornju polovicu i staviti sa strane, a donju premazati pekmezom i poklopiti nazad s gornjom polovicom biskvita.
  4. U posudu natrgati čokoladu i preliti s malo mlijeka, staviti na vatru i miješati kad se čokolada otopi dodavati mlijeka toliko dok ne postane čokolada svjetlija. Kad se zgusnulo maknuti s vatre. Pričekati da se malo ohladi i biskvit preliti čokoladom.
  5. Ostaviti da se ohladi..(može na kratko i u frižider da se čokolada ohladi) kad se ohladi spremno je za posluživanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.