gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI (za biskvit)
- 2 kom jaja (snjeg posebno)
- 2 kom jogurt
- 2 čaša brašna
- 1 čaša šećer
- 1/2 ulja
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 kom vanilin šećer
za glazuru
- 200 g čokolade za kuhanje
- malo mlijeka
za premaz
- pekmez od marelice
Priprema
- Ugrijati pećnicu na 170 C , u posudu staviti sastojki za biskvit (osim snjega) sve izmiksati. Snijeg dodati na kraju ručno kuhačom i još jednom sve dobro promiješati.
- U protvan staviti papir za pećenje, uliti smjesu i staviti peći cca 20 min. Kad se lijepo lagano zažari i kad je biskvit gotov izvaditi ga i ostaviti da se malo ohladi.
- Kad se biskvit ohladio prerezati ga po dužini, maknuti gornju polovicu i staviti sa strane, a donju premazati pekmezom i poklopiti nazad s gornjom polovicom biskvita.
- U posudu natrgati čokoladu i preliti s malo mlijeka, staviti na vatru i miješati kad se čokolada otopi dodavati mlijeka toliko dok ne postane čokolada svjetlija. Kad se zgusnulo maknuti s vatre. Pričekati da se malo ohladi i biskvit preliti čokoladom.
- Ostaviti da se ohladi..(može na kratko i u frižider da se čokolada ohladi) kad se ohladi spremno je za posluživanje.