gastro postao
Neodoljive i mekane kuglice prelivene glazurom od čokolade san su svakog obožavatelja jako slatkih deserata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 199
Kolačići
- 130 g pšenično brašno, bijelo
- 160 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g mlaćenica
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 30 g prehrambena boja u prahu
- 1 mala žlica jabučni ocat
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 0.50 mala žlica kakao u prahu, nezašećereni
Glazura
- 200 g tamna čokolada
- 100 g maslac, slani
Priprema
- Pjenasto umutite maslac i šećer te postupno dodajte jaja lagano miješajući mikserom.
- U mlaćenicu (ako nemate, može i 1,5 dl mlijeka) razmutite jestivu crvenu boju pa dodajte žličicu jabučnog octa. Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte postupno umućenome maslacu. Lagano miksajući, dodajte i obojenu mlaćenicu ili mlijeko.
- Stavite smjesu u male kalupe za muffine ili male papirnate košarice. Pecite 20-ak minuta na 180°c.
- Kad se crveni biskvit ohladi, napravite čokoladu za glaziranje. Usitnite ili grubo narežite čokoladu i stavite na paru te rastopite s maslacem. Ohlađene kolače prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute