gastro postao
Ovaj kolač mi se jako svidio zbog zanimljive ružičaste boje biskvita i zbog grožđa koje na kraju ostane na dnu. To daje dodatnu sočnost. Vrlo je ukusan i jednostavan za napraviti!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 čaša tekućeg jogura
- 2 kom jaja
- 1.50 čaša kristal šećera
- 2 čaša oštrog bijelog brašna
- 1 čaša biljnog/suncokretovog ulja
- 1 kom vrećice s praškom za pecivo
- 2 kom vrećica vanilinog šećera
- 7 kapi arome od jagode
- grožđe
- 1 žličica sode bikarbone
Priprema
- Sve sastojke treba po redu dobro izmiješati pjenjačom/kuhačom da se sjedini. Ne morate dodati 7 kapi arome od jagoda, već po želji. Ja sam stavila toliko zbog primamljive boje.
- Na kraju dodati grožđe ili bilo koje drugo voće po želji.
- Vatrostalnu dublju posudu treba premazati uljem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći u pećnici zagrijanoj na 180°C i peći oko 45 min (nožem probodite sredinu da vidite je li sirovo, ako je izvađen suh, kolač je gotov!).
Ovaj kolač mi se jako svidio zbog zanimljive ružičaste boje biskvita i zbog grožđa koje na kraju ostane na dnu. To daje dodatnu sočnost. Vrlo je ukusan i jednostavan za napraviti!