Recepti 21. rujna 2015.

Crveni kolač od grožđa

Crveni kolač od jagoda i grožđa
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kolač mi se jako svidio zbog zanimljive ružičaste boje biskvita i zbog grožđa koje na kraju ostane na dnu. To daje dodatnu sočnost. Vrlo je ukusan i jednostavan za napraviti!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 čaša tekućeg jogura
  • 2 kom jaja
  • 1.50 čaša kristal šećera
  • 2 čaša oštrog bijelog brašna
  • 1 čaša biljnog/suncokretovog ulja
  • 1 kom vrećice s praškom za pecivo
  • 2 kom vrećica vanilinog šećera
  • 7 kapi arome od jagode
  • grožđe
  • 1 žličica sode bikarbone

Priprema

  1. Sve sastojke treba po redu dobro izmiješati pjenjačom/kuhačom da se sjedini. Ne morate dodati 7 kapi arome od jagoda, već po želji. Ja sam stavila toliko zbog primamljive boje.
  2. Na kraju dodati grožđe ili bilo koje drugo voće po želji.
  3. Vatrostalnu dublju posudu treba premazati uljem i posuti brašnom. Uliti smjesu i peći u pećnici zagrijanoj na 180°C i peći oko 45 min (nožem probodite sredinu da vidite je li sirovo, ako je izvađen suh, kolač je gotov!).

Ovaj kolač mi se jako svidio zbog zanimljive ružičaste boje biskvita i zbog grožđa koje na kraju ostane na dnu. To daje dodatnu sočnost. Vrlo je ukusan i jednostavan za napraviti!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.