Recepti Uskrs 22. ožujka 2024.

Cupcakes zečići - uskrsna poslastica za najmlađe

Desert
10 MIN
15 MIN
12
SREDNJE
cupcakes zečići
Cupcakes zečići
foto: Instagram @sweet_bomb_girl
Ako imaš klince, obavezno za ovaj Uskrs, osim tradicionalnih slastica pripremi i neku zabavnu. A jako fora i zabavni su ovi cupcakes zečići koje možeš ukrašavati zajedno sa svojim malim gurmanima

Uz klasične uskrsne slastice kao što je pinca ili nezaobilaznu makovnjaču i orehnjaču, uvijek je dobro, barem ako imaš klince ili ti mali gurmani dolaze u goste, pripremiti i neke netipične, malo drugačije prigodne deserte koji će ih razveseliti. Odličan takav primjer su ovi preslatki cupcakes zečići koje možeš ukrašavati zajedno sa svojim klincima.

Uskrsna torta u obliku zeca Možda vas zanima... Torta u obliku zeca oduševit će malene sladokusce! Recepti

Kao osnovu za cupcakes koristili smo odličan recept za muffine od vanilije, no možeš ih napraviti i od tijesta za kolač od mrkve. Također, možeš pustiti mašti na volju i osmisliti svoj način ukrašavanja, ne mora baš sve biti kako mi kažemo. 

Sretan, sladak i veseo Uskrs ti želimo!

cupcakes zečići uskrs | Author: Instagram @sugar_bliss.de Cupcakes zečići foto: Instagram @sugar_bliss.de

Ne gasi ekran dok kuham

Cupcakes zečići
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oštro brašno 300 g
  • Prašak za pecivo 1 žlica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Maslac 113 g
  • Šećer 250 g
  • Jaje 3 kom
  • Grčki jogurt 170 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žlica
  • Slatko vrhnje 180 g
  • Šećer 3 žlica
  • Šećer u prahu 5 šalica
  • Maslac 375 g
  • Slatko vrhnje 0,33 šalica
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Kokosovo brašno 200 g
  • Šećer u prahu 0,25 šalica
  • Sljezovi kolačići 12 kom
Postupak
  1. U srednjoj zdjeli izmiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavi sa strane.


  2. U velikoj zdjeli izmiješaj rastopljeni maslac i pećer, dok se dobro ne sjedine.


  3. U mješavinu maslaca i šećera ddaj 1 po 1 jaje - nakon svakog miksaj oko 30 sekundi.


  4. Dodaj grčki jogurt i ekstrakt vanilije te miksaj dok ne dobiješ jednoličnu, glatku smjesu.


  5. Dodaj slatko vrhnje i opet dobro izmiksaj.

    Dodaj suhe sastojke i miješaj pjenjačom dok se suhi sastojci potpuno ne sjedine s morkim.


  6. Pokrij prozirnom folijom i ostavi tijesto na sobnoj temperaturi oko 1 sat.

    Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva u u kalupe za 12 muffina stavi papirnate košarice.


  7. Tijesto stavi u košarice i svaki po vrhu prije pečenja pospi s malo šećera.


  8. Peci 5 minuta na 22o stušnjeva, a potom smanji temperaturu pećnice na 180 stupnjeva i peci još 8-10 minuta, odnosno dok muffini ne poprime lijepu, zlaćanu boju.


  9. Izvadi muffine iz kalupa i pusti da se potpuno ohlade na sobnu temperaturu prije ukrašavanja.


  10. U velikoj zdjeli dobro izmiksaj maslac i šećer u prahu na srednje jakoj brzini. Doidaj ekstrakt vanilije i slatko vrhnje i miksaj dalje dok se sve ne sjedini.


  11. Uz pomoć žlice za sladoled ili slastičarske vrećice nanesi kremu od maslaca na muffine. Ne zaboravi - muffini se moraju potpuno ohladiti prije ukrašanvanja!


  12. Kokos istresi u plitki tanjur i vrh svakog muffina na kojem je krema od maslaca dobro uvaljaj u kokos, tako da kokos potpuno prekrije kremu.


  13. šećer u prahu također stavi u plitki tanjur, a sljezove kolačiće prereži napola. Umoči rubove kolačića u šećer u prahu, a dio možeš i obojati crvenom jestivom bojom. od polovica sljezovih kolačića obliku zečje uši. Uši stavi na kolačiće i posluži.


 

uskrsni keksi Možda vas zanima... RECEPT MARY BERRY Uskrsni keksići u 2 verzije Recepti Punjeni zečići od tijesta Možda vas zanima... Zečići punjeni makom za najslađi Uskrs Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.