Ako imaš klince, obavezno za ovaj Uskrs, osim tradicionalnih slastica pripremi i neku zabavnu. A jako fora i zabavni su ovi cupcakes zečići koje možeš ukrašavati zajedno sa svojim malim gurmanima
Uz klasične uskrsne slastice kao što je pinca ili nezaobilaznu makovnjaču i orehnjaču, uvijek je dobro, barem ako imaš klince ili ti mali gurmani dolaze u goste, pripremiti i neke netipične, malo drugačije prigodne deserte koji će ih razveseliti. Odličan takav primjer su ovi preslatki cupcakes zečići koje možeš ukrašavati zajedno sa svojim klincima.
Kao osnovu za cupcakes koristili smo odličan recept za muffine od vanilije, no možeš ih napraviti i od tijesta za kolač od mrkve. Također, možeš pustiti mašti na volju i osmisliti svoj način ukrašavanja, ne mora baš sve biti kako mi kažemo.
Sretan, sladak i veseo Uskrs ti želimo!
Cupcakes zečići
foto: Instagram @sugar_bliss.de
Ne gasi ekran dok kuham
Cupcakes zečići
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Oštro brašno
300
g
Prašak za pecivo
1
žlica
Soda bikarbona
0,50
žličica
Sol
0,50
žličica
Maslac
113
g
Šećer
250
g
Jaje
3
kom
Grčki jogurt
170
g
Ekstrakt vanilije
1
žlica
Slatko vrhnje
180
g
Šećer
3
žlica
Šećer u prahu
5
šalica
Maslac
375
g
Slatko vrhnje
0,33
šalica
Ekstrakt vanilije
2
žličica
Kokosovo brašno
200
g
Šećer u prahu
0,25
šalica
Sljezovi kolačići
12
kom
Postupak
U srednjoj zdjeli izmiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavi sa strane.
U velikoj zdjeli izmiješaj rastopljeni maslac i pećer, dok se dobro ne sjedine.
U mješavinu maslaca i šećera ddaj 1 po 1 jaje - nakon svakog miksaj oko 30 sekundi.
Dodaj grčki jogurt i ekstrakt vanilije te miksaj dok ne dobiješ jednoličnu, glatku smjesu.
Dodaj slatko vrhnje i opet dobro izmiksaj.
Dodaj suhe sastojke i miješaj pjenjačom dok se suhi sastojci potpuno ne sjedine s morkim.
Pokrij prozirnom folijom i ostavi tijesto na sobnoj temperaturi oko 1 sat.
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva u u kalupe za 12 muffina stavi papirnate košarice.
Tijesto stavi u košarice i svaki po vrhu prije pečenja pospi s malo šećera.
Peci 5 minuta na 22o stušnjeva, a potom smanji temperaturu pećnice na 180 stupnjeva i peci još 8-10 minuta, odnosno dok muffini ne poprime lijepu, zlaćanu boju.
Izvadi muffine iz kalupa i pusti da se potpuno ohlade na sobnu temperaturu prije ukrašavanja.
U velikoj zdjeli dobro izmiksaj maslac i šećer u prahu na srednje jakoj brzini. Doidaj ekstrakt vanilije i slatko vrhnje i miksaj dalje dok se sve ne sjedini.
Uz pomoć žlice za sladoled ili slastičarske vrećice nanesi kremu od maslaca na muffine. Ne zaboravi - muffini se moraju potpuno ohladiti prije ukrašanvanja!
Kokos istresi u plitki tanjur i vrh svakog muffina na kojem je krema od maslaca dobro uvaljaj u kokos, tako da kokos potpuno prekrije kremu.
šećer u prahu također stavi u plitki tanjur, a sljezove kolačiće prereži napola. Umoči rubove kolačića u šećer u prahu, a dio možeš i obojati crvenom jestivom bojom. od polovica sljezovih kolačića obliku zečje uši. Uši stavi na kolačiće i posluži.