gastro postao
Za intenzivniji okus kave u tijesto ulijte nekoliko kapi likera od čokolade ili kave
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 194
Potrebno vam je
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g maslac, slani
- 120 g šećer, kristal
- 20 g vanilin šećer
- 2 kom jaje kokošje
- prašak za pecivo
- 80 g čokolada
- 4 mala žlica kava instant
- 300 g šećer, u prahu
- kava u zrnu, pržena
- 2 žlica cappuccino u prahu
Priprema
- Umijesite tijesto od brašna, šećera, vanilin šećera, jaja, maslaca, praška za pecivo, praha za cappuccino i nastrugane čokolade. Umotajte u foliju i ostavite na hladnome mjestu.
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte na debljinu od tri mm. Izrežite cvjetove i poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom. Pecite oko deset minuta, a nakon toga pustite da se kolačići dobro ohlade.
- Instantnu kavu otopite u šest žlica vruće vode. Od kave i šećera u prahu umutite gustu glazuru. Premažite ohlađene kolačiće i na svaki stavite zrno kave.
Izvor Skuhatćute