Recepti 05. studenoga 2022.

Dalgona koktel idealno je piće za subotnje večeri

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon kave, dalgona koktel idealno je piće za vikend...

Sigurni smo da do sada, ako ju nisi i sama napravila, čitala o dalgona kavi sigurno jesi. Nakon klasične, dalgona kave s raznim drugim okusima i bojama dobile su na pozornosti, a sada je vrijeme i za dalgona koktel!

 

Možda vas zanima... Froze ili slushee od rose vina za popodnevno osvježenje Recepti

 

U osnovi, ovaj novi trend uključuje miješanje kremaste i pjenušave TikTok kave s ohlađenim likerom od viskija, kakaa i vrhnja te votkom. Možeš ga pripremiti u samo tri jednostavna koraka:

  • Ulij 50 mililitara likera i 50 mililitara votke u čašu s poklopcem napunjenu ledom. Smjesu protresi i procijedi u martini čašu.
  • U srednje velikoj zdjeli snažno umuti zajedno dvije žlice šećera, dvije žlice instant kave i dvije žlice hladne vode dok ne dobiješ smjesu čija te konzistencija podsjeća na šlag. To možeš učiniti rukom i mutilicom ili električnim mikserom.
  • Dobivenu kremastu smjesu dodaj na vrh martini čaše i ukrasi po želji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cook & Capture (@cook.capture)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Delish UK (@delishuk)

 

Možda vas zanima... Isprobaj osvježavajuću limunadu s jagodama Recepti Možda vas zanima... Osvježavajuća slastica od kikiriki maslaca, banane i čokolade Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.