Recepti 19. svibnja 2020.

Froze ili slushee od rose vina za popodnevno osvježenje

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
On nije rezerviran samo za dame, ali znamo da će upravo one najviše u njemu uživati...

Ako i ti s nama dijeliš ljubav prema svim zanimljivim pićima, od vina do koktela sa šarenim kišobrančićima, ali te ponekad neki egzotični sastojci sprečavaju u njihovoj pripremi, onda smo pronašli pravi recept za tebe.

 

Možda vas zanima... Isprobaj osvježavajuću limunadu s jagodama Recepti

 

Ovo piće nema puno sastojaka, dapače samo je jedan, a frozé ili rosé slushee u kratkom će vremenu postati tvoje omiljeno ljetno piće kada je u pitanju osvježenje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pechluck | PDX Food, Travel (@pechluck)

 

Kako pripremiti frozé ili slushee od Rosé vina

  • Za početak, sve što će ti trebati je boca ili dvije omiljenog rosé vina. Imaj na umu da će nakon smrzavanja, ono malo promijeniti okus, pa ako je riječ o veoma slatkom vinu, ono bi moglo izgubiti malo slatkoće. Također, zbog činjenice da sadržava alkohol, neće se u potpunosti smrznuti.
  • Zatim izlij vino u posudu za smrzavanje i poklopi ju prije zamrzavanja. Vino brzo oksidira, pa ga želiš zaštititi od zraka. I pri odabiru spremnika, odnosno posude za zamrzavanje zapamti da što je veća površina, to će se prije zamrznuti.
  • Nakon što se vino smrzne, izvadi ga iz zamrzivača i vilicom ili nožem usitni u popularnu slushee teksturu. To možeš napraviti i u blenderu, pogotovo ako si zamrznula nekoliko boca vina.
  • Dobiveni Rosé slushee ili Frozé brzo će se početi topiti stoga ga nakon usitnjavanja ili odmah posluži ili ga vrati u zamrzivač.
  • Jednom usitnjen, Rosé slushee je spreman za posluživanje, samo mu dodaj slamku i ukrasi ga voćem po izboru. Ako ti fali slatkoće, dodaj u njega par kapi bilo kojeg soka od bobičastog voća ili čak sok od bazge.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mallory Tanner (@malloryanntanner)

 

koktel od lubenice Možda vas zanima... Rashladite se sa stilom: Koktel od pjenušca i lubenice Recepti Možda vas zanima... (Bez)alkoholni koktel idealan za toplije dane Kolumne Možda vas zanima... Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.