gastro postao
Probajte napraviti ovaj nesvakidašnji desert od batata koji je čitateljica poslala na natječaj portala Zdrava Krava
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1670
Biskvit
- 2 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 1.50 šalica bademovo mlijeko
- 0.50 šalica ulje suncokretovo
- 0.50 šalica agavin sirup
- 1 žlica stevija
- 0.33 šalica pire od batata
- 2 mala žlica prašak za pecivo bez aluminija
Karamelizirane bučine sjemenke
- 2 žlica med, vrcani
- 1.50 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica vanilija u prahu
Krema od batata
- 1.50 šalica pire od batata
- 1.50 žlica med, vrcani
- 100 ml voda
- 1 žlica agar-agar alge
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica maslac od kikirikija
Priprema
- Biskvit: Pomiješaj posebno suhe i posebno mokre sastojke. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup premaži uljem te u njega ulij smjesu! Peci 20 min dok se kolač ne odvaja od ruba. Kada biskvit izvadiš prelij ga rumom ili mlijekom.
- Karamelizirane bučine sjemenke: Zagrij tavicu bez ulja i tostiraj sjemenke dok ne poprime malo smećkastu boju i dok ne puste miris. Dodaj 2 žlice meda i miješaj dok malo ne posmeđi. Dodaj cimet i vaniliju i stavi na papir za pečenje i kada se ohladi, smjesu razmrvi! Rasporedi smjesu po biskvitu.
- Krema od batata: U vodi skuhaj Agar alge miješajući dok se ne rastopi. Ulij tu smjesu u blender zajedno s pireom od batata, vanilijom, medom i maslacom od kikirikija. Dobro promiješaj. Smjesu rasporedi po sjemenkama i ostavi jedan sat u hladnjaku dok se krema ne stegne.
Izvor Zdrava Krava