Recepti 13. listopada 2014.

Desert od batata i cimeta

Desert od batata i cimeta
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte napraviti ovaj nesvakidašnji desert od batata koji je čitateljica poslala na natječaj portala Zdrava Krava

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1670

Biskvit

  • 2 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 1.50 šalica bademovo mlijeko
  • 0.50 šalica ulje suncokretovo
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • 1 žlica stevija
  • 0.33 šalica pire od batata
  • 2 mala žlica prašak za pecivo bez aluminija

Karamelizirane bučine sjemenke

  • 2 žlica med, vrcani
  • 1.50 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica vanilija u prahu

Krema od batata

  • 1.50 šalica pire od batata
  • 1.50 žlica med, vrcani
  • 100 ml voda
  • 1 žlica agar-agar alge
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica maslac od kikirikija

Priprema

  1. Biskvit: Pomiješaj posebno suhe i posebno mokre sastojke. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup premaži uljem te u njega ulij smjesu! Peci 20 min dok se kolač ne odvaja od ruba. Kada biskvit izvadiš prelij ga rumom ili mlijekom.
  2. Karamelizirane bučine sjemenke: Zagrij tavicu bez ulja i tostiraj sjemenke dok ne poprime malo smećkastu boju i dok ne puste miris. Dodaj 2 žlice meda i miješaj dok malo ne posmeđi. Dodaj cimet i vaniliju i stavi na papir za pečenje i kada se ohladi, smjesu razmrvi! Rasporedi smjesu po biskvitu.
  3. Krema od batata: U vodi skuhaj Agar alge miješajući dok se ne rastopi. Ulij tu smjesu u blender zajedno s pireom od batata, vanilijom, medom i maslacom od kikirikija. Dobro promiješaj. Smjesu rasporedi po sjemenkama i ostavi jedan sat u hladnjaku dok se krema ne stegne.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.