gastro postao
Desert od crnih palačinki i fine parfe kreme, slatkiš je kojega nećete moći prestati jesti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 360
Palačinke
- 60 g čokolada sa 70% kakaa
- 2 žlica maslac, slani
- 3 kom jaje kokošje
- 50 g šećer, kristal
- 1 prstohvat sol
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 5 g vanilin šećer
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 160 g oštro brašno
Parfe - krema
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 5 g žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 100 g zelatina
- 600 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Istopite maslac i čokoladu na pari uz miješanje. Maknite s vatre. u drugoj posudi istucite jaja pa dodajte šećer, sol, mlijeko, vanilin šećer, brašno i kakao. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako dodajte topljenu čokoladu pa promiješajte. Ostavite u hladnjaku pola sata.
- Za kremu namočite želatinu u toplome mlijeku. Pomiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer te kuhajte na pari. Dodajte želatinu, promiješajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte istučeno vrhnje. Naizmjenično slažite palačinke i kremu. Ohladite i poslužite, a možete ukrasiti bananama, jagodama, ili topljenom čokoladom.
Dobar tek!