Recepti 04. listopada 2014.

Desert s bijelom čokoladom i limunom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 654

Potrebno vam je

  • 2 kom limun
  • 440 g šećer, kristal
  • 185 g pšenično brašno, bijelo
  • 10 g prašak za pecivo
  • 155 g bademi,mljeveni
  • 125 g maslac, slani
  • limunova korica
  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 g ricotta
  • 125 ml mlaćenica
  • 125 ml vrhnje, tekuće
  • 125 g bijela čokolada
  • 1 žličica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Kriške neoguljenog limuna stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte ih kipućom vodom i ostavite da se ohlade. Ocijedite, ponovite postupak i opet ocijedite.
  2. Pomiješajte šalicu šećera i vode u posudi na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi, a smjesa ne zakuha. Dodajte kriške limuna i kuhajte na laganoj vatri 20-30 min. Maknite s vatre i ohladite.
  3. Namastite osam kalupa za pudinge. Prosijte brašno i četvrtinu žličice soli u zdjelu pa umiješajte bademe i pola šalice šećera te sve izmiješajte. Miksajte maslac, limunovu koricu i preostali šećer četiri min. Postupno utucite jaja pa dodajte ricottu, vaniliju, mlaćenicu i vrhnje te sve izmiksajte.
  4. Dodajte suhe sastojke i istucite dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte razlomljenu čokoladu. napunite tri četvrtine kalupa i pecite 25 min na 180°c. Neka odstoji deset min, iskrenite i poslužite s limunom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.