gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 654
Potrebno vam je
- 2 kom limun
- 440 g šećer, kristal
- 185 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g prašak za pecivo
- 155 g bademi,mljeveni
- 125 g maslac, slani
- limunova korica
- 2 kom jaje kokošje
- 150 g ricotta
- 125 ml mlaćenica
- 125 ml vrhnje, tekuće
- 125 g bijela čokolada
- 1 žličica ekstrakt vanilije
Priprema
- Kriške neoguljenog limuna stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte ih kipućom vodom i ostavite da se ohlade. Ocijedite, ponovite postupak i opet ocijedite.
- Pomiješajte šalicu šećera i vode u posudi na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi, a smjesa ne zakuha. Dodajte kriške limuna i kuhajte na laganoj vatri 20-30 min. Maknite s vatre i ohladite.
- Namastite osam kalupa za pudinge. Prosijte brašno i četvrtinu žličice soli u zdjelu pa umiješajte bademe i pola šalice šećera te sve izmiješajte. Miksajte maslac, limunovu koricu i preostali šećer četiri min. Postupno utucite jaja pa dodajte ricottu, vaniliju, mlaćenicu i vrhnje te sve izmiksajte.
- Dodajte suhe sastojke i istucite dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte razlomljenu čokoladu. napunite tri četvrtine kalupa i pecite 25 min na 180°c. Neka odstoji deset min, iskrenite i poslužite s limunom.