gastro postao
Jedan sastojak može običan pire krumpir, na kojeg smo već navikli, pretvoriti u nezaboravan prilog.
Pire krumpir je klasik i teško je odoljeti podatnoj, kremastoj strukturi, ali je pomalo dosadnjikav. Ako umiješaš malo kozjeg sira, timijan i bosiljak - u potpunosti će se transformirati.
Sastojci su dovoljni za pet serviranja, ali garantiramo da će svi tražiti repete i preporučujemo da pripremiš dvostruku količinu.
Sastojci:
- 700 g krumpira
- 120 ml mlijeka
- 120 g svježeg kozjeg sira
- 3 žlice maslaca
- ½ žličice soli
- ¼ žličice sušenog bosilja
- ¼ žličice sušenog timijana
Priprema:
- Krumpire operi, oguli i skuhaj u slanoj vodi.
- Procijedi ih, dodaj kozji sir, omekšali maslac i začine.
- Zgnječi krumpir i postepeno ulijevaj mlijeko, sve dok ti gustoća ne bude po volji.
- Na kraju umiješaj kozji sir i dobro sjedini.
Posluži odmah!