Recepti 10. ožujka 2020.

Dobitna kombinacija: Pire krumpir s kozjim sirom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan sastojak može običan pire krumpir, na kojeg smo već navikli, pretvoriti u nezaboravan prilog.

Pire krumpir je klasik i teško je odoljeti podatnoj, kremastoj strukturi, ali je pomalo dosadnjikav. Ako umiješaš malo kozjeg sira, timijan i bosiljak - u potpunosti će se transformirati.

Sastojci su dovoljni za pet serviranja, ali garantiramo da će svi tražiti repete i preporučujemo da pripremiš dvostruku količinu. 

 

Možda vas zanima... Od ostatka pire krumpira napravi krem juhu Recepti

 

Sastojci:

  • 700 g krumpira
  • 120 ml mlijeka
  • 120 g svježeg kozjeg sira
  • 3 žlice maslaca
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice sušenog bosilja
  • ¼ žličice sušenog timijana

Priprema:

  1. Krumpire operi, oguli i skuhaj u slanoj vodi.
  2. Procijedi ih, dodaj kozji sir, omekšali maslac i začine. 
  3. Zgnječi krumpir i postepeno ulijevaj mlijeko, sve dok ti gustoća ne bude po volji.
  4. Na kraju umiješaj kozji sir i dobro sjedini.

Posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.