gastro postao
Granola je nastala u Sjevernoj Americi kao ukusnija varijanta doručka sa zobenim pahuljicama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 454
Potrebno vam je
- 250 g zobene pahuljice
- 50 g sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 50 g orah, suhi
- 50 g lješnjak ,suhi
- 50 g badem, oljušteni suhi
- 2 žlica ulje, biljno
- 2 žlica med, vrcani
- 80 g grožđice
- mljeveni cimet
- đumbir u prahu
- kokosovo brašno
Priprema
- Pomiješajte zobene pahuljice, suncokretove sjemenke, orahe (ili lješnjake i bademe). Dodajte ulje i med. Promiješajte da se sve sjedini.
- Zatim mješavini dodajte grožđice ili brusnice (a možete ih dodati i nakon pečenja). Smjesu sjedinite i istresite na protvan prekriven papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 150°C, povremeno miješajući.
- Pečenu granolu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posipajte ju kokosom, cimetom i đumbirom u prahu
- Kako se hladi, granola se stvrdnjava, no samo ju razlomite prstima i spremite u zatvorenu posudu.
Izvor Ana Bajt