Recepti 13. listopada 2014.

Domaća granola

Domaća granola
gastro postao gastro.24sata.hr
Granola je nastala u Sjevernoj Americi kao ukusnija varijanta doručka sa zobenim pahuljicama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 454

Potrebno vam je

  • 250 g zobene pahuljice
  • 50 g sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 50 g orah, suhi
  • 50 g lješnjak ,suhi
  • 50 g badem, oljušteni suhi
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 2 žlica med, vrcani
  • 80 g grožđice
  • mljeveni cimet
  • đumbir u prahu
  • kokosovo brašno

Priprema

  1. Pomiješajte zobene pahuljice, suncokretove sjemenke, orahe (ili lješnjake i bademe). Dodajte ulje i med. Promiješajte da se sve sjedini.
  2. Zatim mješavini dodajte grožđice ili brusnice (a možete ih dodati i nakon pečenja). Smjesu sjedinite i istresite na protvan prekriven papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 150°C, povremeno miješajući.
  3. Pečenu granolu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posipajte ju kokosom, cimetom i đumbirom u prahu
  4. Kako se hladi, granola se stvrdnjava, no samo ju razlomite prstima i spremite u zatvorenu posudu.

Izvor Ana Bajt

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.