gastro postao
Kod pripreme domaće pizze može poslužiti kupovno tijesto, bitno da je nadjev svježe pripremljen
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 51
Potrebno vam je
- 2 mala žlica maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- artičoka (listovi i srce)
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- parmezan
- crvena paprika
- 150 g špinat
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- tijesto za pizzu
Priprema
- U tavi na maslacu pomiješajte papriku u prahu i češnjak. Umiješajte brašno i začinite. Naribajte malo sira i dodajte špinat pa promiješajte.
- Ulijte mlijeko i miješajte nekoliko minuta. Razvaljajte tijesto za pizzu, prelijte umakom pa složite artičoke iz limenke. Pecite 6-10 minuta na 220°C. Malo ohladite i poslužite.
Izvor Skuhatćute