Recepti 23. travnja 2016.

Kod kuće je najbolje: Domaći burgeri

Domaći burgeri
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježa i sočna varijanta popularnih sendviča s purećim ili junećim mesom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 329

Potrebno vam je

  • 200 g mljevena junetina
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica senf
  • 2 žlica krušne mrvice
  • 1 kom mladi luk
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • svježi timijan
  • pecivo, bijelo
  • ulje suncokretovo
  • 4 kriška krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 šaka rukola
  • 0.50 žlica majoneza
  • 0.50 žlica rajčica ( ketchup)

Priprema

  1. Meso stavite u zdjelu. Luk nasjeckajte (zajedno sa zelenim dijelom) i dodajte mesu. Dodajte i jaje, krušne mrvice, senf te začinite po želji. Rukama pomiješajte dok se svi sastojci ne sjedine, zatim pustite da meso odstoji 30 minuta.
  2. Grill tavu premažite s malo ulja te zagrijte.
  3. Rukama meso oblikujte u pljeskavicu debljine oko dva centimetra. Pecite ju na jakoj vatri 2-3 minute, zatim smanjite vatru te pecite još od 7 do 8 minuta. Okrenite pa ponovite postupak. Ukupno biste trebali peći oko 20 minuta da biste dobili dobro pečeno (well-done) meso.
  4. Pecivo prepolovite pa prerezanu stranu također kratko prepecite na tavi, a meso neka za to vrijeme odmori.
  5. Donju polovicu peciva premažite sirnim namazom. Stavite meso, rajčicu i krastavce te rukolu, a zatim poklopite drugom polovicom peciva.

Svježa i sočna varijanta popularnih sendviča s purećim ili junećim mesom

Izvor Matejka Paladin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.