gastro postao
Svježa i sočna varijanta popularnih sendviča s purećim ili junećim mesom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 329
Potrebno vam je
- 200 g mljevena junetina
- 1 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica senf
- 2 žlica krušne mrvice
- 1 kom mladi luk
- sol
- svježe mljeveni papar
- svježi timijan
- pecivo, bijelo
- ulje suncokretovo
- 4 kriška krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 šaka rukola
- 0.50 žlica majoneza
- 0.50 žlica rajčica ( ketchup)
Priprema
- Meso stavite u zdjelu. Luk nasjeckajte (zajedno sa zelenim dijelom) i dodajte mesu. Dodajte i jaje, krušne mrvice, senf te začinite po želji. Rukama pomiješajte dok se svi sastojci ne sjedine, zatim pustite da meso odstoji 30 minuta.
- Grill tavu premažite s malo ulja te zagrijte.
- Rukama meso oblikujte u pljeskavicu debljine oko dva centimetra. Pecite ju na jakoj vatri 2-3 minute, zatim smanjite vatru te pecite još od 7 do 8 minuta. Okrenite pa ponovite postupak. Ukupno biste trebali peći oko 20 minuta da biste dobili dobro pečeno (well-done) meso.
- Pecivo prepolovite pa prerezanu stranu također kratko prepecite na tavi, a meso neka za to vrijeme odmori.
- Donju polovicu peciva premažite sirnim namazom. Stavite meso, rajčicu i krastavce te rukolu, a zatim poklopite drugom polovicom peciva.
Svježa i sočna varijanta popularnih sendviča s purećim ili junećim mesom
Izvor Matejka Paladin