Recepti 14. veljače 2019.

Domaći pileći kebab - najbolji koji ćete isprobati!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Složit ćemo se sa svim ljubiteljima kebaba da nema boljeg od vrućeg mesa, omiljenog povrća i dobrog umaka upakiranog u lepinju ili tortilju. Odlučili smo se okušati i u domaćoj pripremi te vam u nastavku donosimo recept.

Priprema domaćeg kebaba nije nimalo teška i jedino pečenje koje uključuje jest pečenje piletine na štapiću za ražnjiće. Kako bi kebab bio što autentičniji onom kojeg možete kupiti u različitih fast food restoranima, meso režite ravno sa štapića, a zatim ga spojite s omiljenim povrtnim dodacima.

 

Možda vas zanima... Gyros: Fast food za grčke bogove Kolumne

 

Sjajna ideja bit će na trakice nasjeckana salata, feta sir, rajčica, kukuruz, svježi ili pirjani luk, avokado, pa čak i svježi, tanko sjeckani kupus. Kombinaciji svakako dodajte i omiljeni umak na bazi grčkog jogurta, a zatim uživajte u domaćem, tako slasnom fast food-u.

 

Možda vas zanima... Kad pureći burger postane specijalitet - obožavamo ovaj recept! Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica crvene paprike
  • 100 g feta sira
  • 1 grčki jogurt
  • 1 žlica majoneze
  • Sok pola limuna
  • Sitno sjeckani svježi peršin
  • Rajčica
  • Zelena salata
  • Rezani kupus
  • Kukuruz
  • Luk
  • Tortilje
  • Ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Meso nasjeckajte na veće komade, pa ga ubacite u mješavinu kumina, timijana, origana, crvene paprike. Dodajte i malo ulja, dobro natrljajte meso i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
  2. Na tavi zagrijte malo ulja, pa pecite ražnjiće dok ne budu gotovi.
  3. Za to vrijeme zagrijte tortilju i nasjeckajte povrće. Koristiti možete bilo koje povrće po želji.
  4. Umak napravite tako da pomiješate grčki jogurt, majonezu, protisnuti češnjak, sok pola limuna i sitno sjeckani svježi peršin. 
  5. Kada je meso gotovo, nožem ga režite sa svih strana štapića kako biste dobili komadiće koje ćete zatim upakirati u tortilje. Meso možete i jednostavno skinuti sa štapića pa ga u kockicama dodati u tortilje.
  6. Na zagrijanu tortilju dodajte umak, posložite povrće i feta sir, pa dodajte meso i zarolajte. Tortilja neka bude čvrsto stisnuta kako vam dodaci ne bi ispadali, a želite li biti sigurni da će sve ostati na jednom mjestu, umotati je možete i u foliju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.