Priprema domaćeg kebaba nije nimalo teška i jedino pečenje koje uključuje jest pečenje piletine na štapiću za ražnjiće. Kako bi kebab bio što autentičniji onom kojeg možete kupiti u različitih fast food restoranima, meso režite ravno sa štapića, a zatim ga spojite s omiljenim povrtnim dodacima.
Sjajna ideja bit će na trakice nasjeckana salata, feta sir, rajčica, kukuruz, svježi ili pirjani luk, avokado, pa čak i svježi, tanko sjeckani kupus. Kombinaciji svakako dodajte i omiljeni umak na bazi grčkog jogurta, a zatim uživajte u domaćem, tako slasnom fast food-u.
Potrebno vam je:
- 500 g pilećih prsa
- 1 žličica kumina
- 1 žličica timijana
- 1 žličica origana
- 1 žličica crvene paprike
- 100 g feta sira
- 1 grčki jogurt
- 1 žlica majoneze
- Sok pola limuna
- Sitno sjeckani svježi peršin
- Rajčica
- Zelena salata
- Rezani kupus
- Kukuruz
- Luk
- Tortilje
- Ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Meso nasjeckajte na veće komade, pa ga ubacite u mješavinu kumina, timijana, origana, crvene paprike. Dodajte i malo ulja, dobro natrljajte meso i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
- Na tavi zagrijte malo ulja, pa pecite ražnjiće dok ne budu gotovi.
- Za to vrijeme zagrijte tortilju i nasjeckajte povrće. Koristiti možete bilo koje povrće po želji.
- Umak napravite tako da pomiješate grčki jogurt, majonezu, protisnuti češnjak, sok pola limuna i sitno sjeckani svježi peršin.
- Kada je meso gotovo, nožem ga režite sa svih strana štapića kako biste dobili komadiće koje ćete zatim upakirati u tortilje. Meso možete i jednostavno skinuti sa štapića pa ga u kockicama dodati u tortilje.
- Na zagrijanu tortilju dodajte umak, posložite povrće i feta sir, pa dodajte meso i zarolajte. Tortilja neka bude čvrsto stisnuta kako vam dodaci ne bi ispadali, a želite li biti sigurni da će sve ostati na jednom mjestu, umotati je možete i u foliju.
Dobar tek!