Recepti 12. siječnja 2019.

Kad pureći burger postane specijalitet - obožavamo ovaj recept!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno pureće meso pretvorite u genijalan burger kojem ćete se htjeti vratiti.

Puretinu možete samljeti i kod kuće, u klasičnom blenderu, a zatim joj dodati mrvice hrskave slanine kako bi poprimila još bogatije okuse. 

 

Možda vas zanima... Sad ozbiljno: Napravili smo najfiniji falafel burger ikad Recepti

 

Sendvič sastavite po svom ukusu, a dodati mu možete i drugo sezonsko povrće po želji. Poslužite ga uz krumpiriće ili pečeni batat, ali i pečenu ciklu, mrkvu, pa čak i slanutak. Baš svaki prilog ovaj će burger nadopuniti na najfiniji mogući način.

 

Možda vas zanima... Imamo savršen recept za hambi peciva! Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 500 g puretine
  • 1 luk
  • 100 g slanine
  • 100 g sira
  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlica sitno sjeckanih ukiseljenih feferona
  • 1 žličica senfa
  • Pola žličice dimljene paprike
  • Salata
  • Pecivo

Postupak pripreme:

  1. Slaninu narežite na tanke ploške. Stavite je na vruću tavu i pržite dok ne postane hrskava. Slaninu odstranite s tave na papirnati ubrus.
  2. Luk nasjeckajte na kolutiće, pa ga stavite na masnoću od slanine i pirjajte na laganoj vatri desetak minuta. Luk mora omekšati i poprimiti lijepu, zlatnu boju. Dodati mu možete i malo šećera ili aceta balsamica.
  3. Dok se luk pirja, u blender ubacite hrskavu slaninu i usitnite ju. Pomiješajte je s mesom, začinite soli i oblikujte pljeskavice.
  4. Umak napravite tako da pomiješate majonezu, sitno sjeckane ukiseljene feferone, senf, sol, papar i dimljenu papriku.
  5. Kada je luk gotov, maknite ga s tave, pa na njoj ispecite pljeskavice. Pri kraju pečenja na pljeskavice stavite krišku sira, pecite još minutu, pa maknite s vatre. Peciva također preplovite i zapecite na tavi kako. 
  6. Sendvič sastavite tako da dno peciva premažete umakom, dodajte pljeskavicu, luk i salatu, preklopite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.