gastro postao
Jednostavno pureće meso pretvorite u genijalan burger kojem ćete se htjeti vratiti.
Puretinu možete samljeti i kod kuće, u klasičnom blenderu, a zatim joj dodati mrvice hrskave slanine kako bi poprimila još bogatije okuse.
Sendvič sastavite po svom ukusu, a dodati mu možete i drugo sezonsko povrće po želji. Poslužite ga uz krumpiriće ili pečeni batat, ali i pečenu ciklu, mrkvu, pa čak i slanutak. Baš svaki prilog ovaj će burger nadopuniti na najfiniji mogući način.
Potrebno vam je:
- 500 g puretine
- 1 luk
- 100 g slanine
- 100 g sira
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica sitno sjeckanih ukiseljenih feferona
- 1 žličica senfa
- Pola žličice dimljene paprike
- Salata
- Pecivo
Postupak pripreme:
- Slaninu narežite na tanke ploške. Stavite je na vruću tavu i pržite dok ne postane hrskava. Slaninu odstranite s tave na papirnati ubrus.
- Luk nasjeckajte na kolutiće, pa ga stavite na masnoću od slanine i pirjajte na laganoj vatri desetak minuta. Luk mora omekšati i poprimiti lijepu, zlatnu boju. Dodati mu možete i malo šećera ili aceta balsamica.
- Dok se luk pirja, u blender ubacite hrskavu slaninu i usitnite ju. Pomiješajte je s mesom, začinite soli i oblikujte pljeskavice.
- Umak napravite tako da pomiješate majonezu, sitno sjeckane ukiseljene feferone, senf, sol, papar i dimljenu papriku.
- Kada je luk gotov, maknite ga s tave, pa na njoj ispecite pljeskavice. Pri kraju pečenja na pljeskavice stavite krišku sira, pecite još minutu, pa maknite s vatre. Peciva također preplovite i zapecite na tavi kako.
- Sendvič sastavite tako da dno peciva premažete umakom, dodajte pljeskavicu, luk i salatu, preklopite.
Dobar tek!