Recepti 09. listopada 2020.

Imamo savršen recept za hambi peciva!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meka i sočna peciva jedan su od ključnih elemenata kod pripreme burgera, a mi smo otkrili recept koji uspijeva baš uvijek.

Sočno meso, sezonski povrtni dodaci, dobar umak i, ono najvažnije, meko pecivo koje se ne raspada, a jednostavno je za uživanje, najbitniji su elementi dobrog burgera. U potrazi za savršenim pecivima, iskombinirali smo recept koji donosi fino, mekano i elastično tijesto, a na kraju i savršena peciva.

 

Možda vas zanima... Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept! Recepti

 

Kod pripreme tijesta posluži se trikom zabadanja prstiju u tijesto; ako se ono vrati u prvotan položaj ili ako ostanu tek blijedi otisci prstiju, bit će odlično za pripremu peciva.

Također, pazi da ne preskočiš baš niti jedan korak kod pripreme, posebice prekrivanje peciva nakon vađenja iz pećnice, jer je upravo to ono što će ih učiniti super mekanima.

 

Možda vas zanima... Simit: Ukusno tursko pecivo sa sezamom Recepti Možda vas zanima... Peciva s češnjakom za mirisnija jutra Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 360 ml mlijeka
  • 540 g brašna
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca
  • 2 žličice šećera
  • 1 žlica suhog ili 25 g svježeg kvasca
  • 2 žličice soli
  • Sezam, mak, lan...

Postupak pripreme:

  1. Pomiješaj toplo mlijeko, šećer, kvasac i jaje. Dodaj otopljeni maslac, dobro pomiješaj pa pusti da se na vrhu stvori pjena.
  2. Dodaj brašno i sol i zamijesi mekano i elastično tijesto. Ako je tijesto premekano, dodaj još brašna.
  3. Naulji posudu pa u nju ubaci tijesto i pusti da se diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada je tijesto postalo duplo veće, premijesi ga.
  4. Podijeli tijesto na 10 do 12 okruglica i pusti da odmore još desetak minuta.
  5. Prebaci ih na lim za pečenje, pusti ih oko pola sata do 45 minuta da se dižu, a zatim ih premaži jajem i pospi sjemenkama po želji.
  6. Peci na 190 stupnjeva oko 15 do 20 minuta, ovisno o pećnici i veličini peciva. Pecivo mora poprimiti zlatnu boju.
  7. Izvadi ih iz pećnice i prekrij čistom kuhinjskom krpom. Odmori ih 15 minuta pa posluži.

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.