Recepti 03. listopada 2014.

Domino kocke

gastro postao gastro.24sata.hr
Kolačići koji izgledaju kao domino kocke izmamit će svima osmjeh na lice, a pogotovo najmlađima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 21

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 234

Tijesto

  • 200 g med, vrcani
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica prašak za pecivo

Nadjev

  • 200 g marmelada od marelica
  • 200 g marcipan
  • 100 g šećer, u prahu

Preljev

  • 200 g čokolada za kuhanje
  • 75 g maslac, neslani

Priprema

  1. Za tijesto med, smeđi šećer i vanilin šećer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. U gotovo ohlađenu smjesu mikserom na najvećoj brzini umiješajte jaje i bademe. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte, 2/3 količine dodajte smjesi pa izmiješajte na srednjoj brzini. Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umiješajte preostalo brašno i prašak za pecivo.
  2. Tijesto razvaljajte na 3/4 površine lima. Uz rub presavijte papir nekoliko puta tako da dobijete visoku ogradu. Pecite 20 minuta na 180°C. Ploču ostavite da se ohladi, prepolovite i odvojite od lima. Svaku ploču prerežite jedanput vodoravno. Za nadjev marmeladu protisnite kroz sito. Polovicom premažite donje polovice ploča.
  3. Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Zatim od smjese razvaljajte dvije ploče u veličini ploča koje ste već napravili. Razvaljane ploče od marcipana položite na podloge. Premažite preostalom marmeladom od marelica i pokrijte gornjim dijelom ploča. Stavite na hladno mjesto.
  4. Za preljev čokoladu i maslac otopite na slaboj vatri te izmiješajte u glatku smjesu. Ploče narežite na kocke veličine 2x2 cm. Prelijte preljevom i pomoću dviju vilica umočite u čokoladu. Ostavite da se stvrdnu i ukrasite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.