gastro postao
Ovaj puding je prava poslastica i vjerojatno će se nakon prvog kušanja dogoditi da ćeš drugi put napraviti duplu porciju.
Prije nego što kruh baciš ili razmrviš pticama, isprobajte ovaj recept.
Ako ti se često dogodi da ti ostane starog kruha i ne znaš što biste s njim, doslovno ti treba pet minuta da ga pretvoriš u odličan desert, ne računajući, naravno, pečenje.
Potrebno je:
- 8 kriška kruha (bijelog)
- 2 šake grožđica
- 3 žlice šećera u prahu
- 3 jaja
- 300 ml mlijeka
- 1.50 žlica maslaca
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
Priprema:
- Namasti vatrostalnu posudu maslacem pa njime premaži i kriške kruha. Poredaj pola kriški kruha koje si narezala na trokute na dno posude za pečenje.
- Pospi žlicom šećera i s pola grožđica. Poklopi drugim slojem kruha i ponovi postupak. Nakon toga istuci tri jaja i dodaj mlijeko. Prelij smjesu preko kruha i neka se namače 10-20 minuta.
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°c oko 20 minuta. Pospi s malo cimeta i muškatnog oraščića te ostatkom šećera i posluži.