gastro postao
Savršenim spojem okusa likera od ruže, korice limuna i karamele rožata je pravo ljetno osvježenje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 90
Potrebno vam je
- 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 6 kom jaje kokošje
- 6 žlica šećer, kristal
- 2 kom vanilin šećer
- 1 kom limunova korica
- liker od latica ruže
Priprema
- Šećer i vanilin šećer je potrebno pomiješati s mlijekom, prokuhati i maknuti s vatre da se ohladi. Izmiksati jaja i pomiješati ih s ohlađenim mlijekom, naribati koricu limuna i dodati par kapi likera od ruže.
- Rastopiti šećer ( 200 grama) do faze karameliziranja ( paziti da ne zagori ). Pažljivo ga razliti po stranama posude u kojoj se rozata peče i pustiti da se ohladi.
- Smjesu uliti u posudu s karamelom, te istu posudu staviti u veći protvan s vodom, tj. vodenu kupelj. Rozatu stavite peći u zagrijanu pećnicu 45 minuta na 150 stupnjeva.
- Dobro ohlađenu rozatu odvojite od stijenke posude u kojoj se pekla, na posudu stavite tanjur, pritisnite i okrenite. Za kraj, pokapajte s još par kapi likera.
Izvor Dino Bebić