gastro postao
Za sve ljubitelje pizze i za sve ljubitelje popularnog mac&cheese-a odlučili smo ih spojiti u jedno jelo!
Brzi ručak kojeg možete napraviti u pola sata, a sigurni smo kako ćete oduševiti baš sve! I pritom se fino najesti! Uobičajenu zapečenu tjesteninu sa sirom, začinite sastojcima za pizzu i dobit ćete ručak za polizati prste.
Potrebno vam je:
- 400 g tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice glatkog brašna
- 1/4 šalice pasirane rajčice
- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica origana
- 1/2 žličice ljute papričice u listićima
- 3 šalice naribane mozzarelle
- 200 g tanke sušene kobasice narezane na kolutiće
- sol
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Skuhajte tjesteninu al dente.
- Zagrijte maslac i dodajte brašno te ga kratko popržite i zalijte pasiranom rajčicom i mlijekom te miješajte pjenjačom dok se ne zgusne.
- Dodajte origano, papričice i pustite da zakuha te miješajte dok kuha još minutu.
- U umak umiješajte pola naribanog sira i pomiješajte sve s tjesteninom.
- Prebacite tjesteninu u duboku posudu za pečenje i poslažite kobasicu po gornjem dijelu te pospite preostalim naribanim sirom.
- Peći do 10 minuta - dok se sir ne rastopi i kobasica dobije boju.
Poslužite odmah uz neku sezonsku salatu.
Dobar tek!