Recepti 13. veljače 2019.

Dvije muhe jednim udarcem: Mac & cheese pizza

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za sve ljubitelje pizze i za sve ljubitelje popularnog mac&cheese-a odlučili smo ih spojiti u jedno jelo!

Brzi ručak kojeg možete napraviti u pola sata, a sigurni smo kako ćete oduševiti baš sve! I pritom se fino najesti! Uobičajenu zapečenu tjesteninu sa sirom, začinite sastojcima za pizzu i dobit ćete ručak za polizati prste.

 

Možda vas zanima... Ekspresni mac&cheese na jesenski način – s bundevom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 400 g tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1/4 šalice pasirane rajčice
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 žličica origana
  • 1/2 žličice ljute papričice u listićima
  • 3 šalice naribane mozzarelle
  • 200 g tanke sušene kobasice narezane na kolutiće
  • sol

 

Možda vas zanima... Mac&Cheese: Klasik s kojim nećete pogriješiti Recepti

 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Skuhajte tjesteninu al dente.
  3. Zagrijte maslac i dodajte brašno te ga kratko popržite i zalijte pasiranom rajčicom i mlijekom te miješajte pjenjačom dok se ne zgusne.
  4. Dodajte origano, papričice i pustite da zakuha te miješajte dok kuha još minutu.
  5. U umak umiješajte pola naribanog sira i pomiješajte sve s tjesteninom.
  6. Prebacite tjesteninu u duboku posudu za pečenje i poslažite kobasicu po gornjem dijelu te pospite  preostalim naribanim sirom.
  7. Peći do 10 minuta - dok se sir ne rastopi i kobasica dobije boju.

Poslužite odmah uz neku sezonsku salatu.

Dobar tek! 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.