Recepti 21. studenoga 2018.

Ekspresni mac&cheese na jesenski način – s bundevom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundevu ovih dana volimo pakirati u baš svaku kombinaciju, pa smo je tako odlučili ubaciti i u kremastu tjesteninu i stvoriti zdraviju i, naravno, finiju varijantu omiljenog američkog klasika.

Umjesto bešamela, pripremite pire od bundeve, dodajte mu mlijeko i vino, omiljene začine, slaninu i sir i za taj čas kremasta tjestenina već je spremna. Pripremljena na ovaj način, neće vam teško sjesti na želudac, potrošit ćete onu jednu bundevu koja vas s kuhinjskog pulta gleda već danima i, na kraju, uživat ćete u fantastičnom ručku.

 

Možda vas zanima... Šumske priče: Tjestenina s gljivama i slaninom Kolumne

 

Umjesto tjestenine, koristiti možete i njoke koje je prethodno potrebno kuhati nekoliko minuta, a zatim ih poslužiti s još vrućim umakom.

 

Možda vas zanima... Jednostavnije ne može: Tjestenina al burro Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 1 butternut bundeva
  • 1 šalica kokosovog ili običnog mlijeka
  • 100 g topljivog sira (cheddar, a može i drugi meki sir po želji)
  • 60 g slanine
  • Timijan, čili, kadulja, drugi začini po želji
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Bundevu najprije začinite maslinovim uljem, soli i paprom, pa je nasjeckanu na veće komade ubacite u pećnicu i na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne omekša.
  2. Za to vrijeme na ulju popržite sitno sjeckanu slaninu, pa je izvadite iz tave i ocijedite na papirnatim ubrusima. Odstranite dio masnoće i sačuvajte je za neka druga jela. Skuhajte i tjesteninu.
  3. Kada je bundeva gotova, ubacite ju u blender i pretvorite u pire, dodajte je slanini, pa u sve skupa dodajte i mlijeko i zagrijavajte na laganoj vatri.
  4. Dodajte sir, dobro promiješajte i kuhajte još pet minuta. Ubacite i začine, a zatim dodajte tjesteninu i kockicu maslaca, pa poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.