gastro postao
Vjerujemo da nakon dugog radnog dana tražite praktičan i ukusan obrok. Tjestenina sa sirom jest praktična i ukusna, ali je i kraljica comfort fooda.
Donosimo vam recept za posebno kremastu verziju s čak tri vrste sira – gaudom, mozzarellom i parmezanom. Za pripremu vam treba otprilike pola sata (i samo jedna posuda), a količina je dovoljna za četiri serviranja.
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 6 žlica brašna
- 700 ml mlijeka
- 500 ml vode
- 1 žličica soli
- 250 g tjestenine
- 150 g gaude
- 75 g mozzarelle
- 25 g ribanca
- 25 g krušnih mrvica
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Otopite maslac u tavici (koju možete koristiti i za pečenje). Dodajte brašno i miješajte sve dok se ne stvori gusta pasta.
- Dodajte 350 ml mlijeka i nastavite miješati, a kad smjesa postane gušća dodajte i ostatak mlijeka.
- Zatim dodaje vodu, sol i papar. Miješajte dok se umak ne zgusne, otprilike 2-3 minute, a onda ubacite makarone.
- Nastavite miješati kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno. Kuhajte ih minutu, pokrijte zdjelu i prebacite je u pećnicu.
- Pecite 10-12 minuta, izvadite, a pećnicu zatim pojačajte do kraja.
- U međuvremenu u tjesteninu dodajte naribanu gaudu, komadiće mozzarelle i lagano promiješajte.
- Vrh pospite krušnim mrvicama i ribancem i vratite u pećnicu na 2-3 minute kako bi se lagano zapekla.
Uživajte!