Recepti 23. travnja 2018.

Mac&Cheese: Klasik s kojim nećete pogriješiti

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da nakon dugog radnog dana tražite praktičan i ukusan obrok. Tjestenina sa sirom jest praktična i ukusna, ali je i kraljica comfort fooda.

Donosimo vam recept za posebno kremastu verziju s čak tri vrste sira – gaudom, mozzarellom i parmezanom. Za pripremu vam treba otprilike pola sata (i samo jedna posuda), a količina je dovoljna za četiri serviranja.

 

Možda vas zanima... Jamiejeva kremasta tjestenina s gljivama i ricottom Recepti

 

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca
  • 6 žlica brašna
  • 700 ml mlijeka
  • 500 ml vode
  • 1 žličica soli
  • 250 g tjestenine
  • 150 g gaude
  • 75 g mozzarelle
  • 25 g ribanca
  • 25 g krušnih mrvica

 | Author: thinkstock thinkstock

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Otopite maslac u tavici (koju možete koristiti i za pečenje). Dodajte brašno i miješajte sve dok se ne stvori gusta pasta. 
  3. Dodajte 350 ml mlijeka i nastavite miješati, a kad smjesa postane gušća dodajte i ostatak mlijeka.
  4. Zatim dodaje vodu, sol i papar. Miješajte dok se umak ne zgusne, otprilike 2-3 minute, a onda ubacite makarone. 
  5. Nastavite miješati kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno. Kuhajte ih minutu, pokrijte zdjelu i prebacite je u pećnicu. 
  6. Pecite 10-12 minuta, izvadite, a pećnicu zatim pojačajte do kraja.
  7. U međuvremenu u tjesteninu dodajte naribanu gaudu, komadiće mozzarelle i lagano promiješajte. 
  8. Vrh pospite krušnim mrvicama i ribancem i vratite u pećnicu na 2-3 minute kako bi se lagano zapekla. 

 

Možda vas zanima... Zapamtite ovo: Tjestenina s amatriciana umakom Recepti

 

Uživajte!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.