Recepti 05. ožujka 2018.

Zapamtite ovo: Tjestenina s amatriciana umakom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se slasnom tjesteninom u umaku od rajčice i slanine, zbog koje ćete zaboraviti da postoji bolognese.

Obično se servira uz tjesteninu bucatini, koja je deblja verzija špageta, ali bit će ukusno i s regularnim špagetima.

Ne zaboravite preko serviranog jela naribati parmezan, koji je ključan za autentičan doživljaj. Uživajte u okusima!


Možda vas zanima... Pomiješaj i protresi: Tjestenina s dimljenim lososom Recepti

 

Sastojci:

  • 150 g slanine
  • 1 mali bijeli luk
  • 1 žličica nasjeckanog mažurana
  • ½ žličice mljevene crvene paprike
  • 1 naribana mrkva
  • 800 g pelat rajčice
  • 1 žlica maslaca
  • 400 g špageta
  • Sol

Priprema:

  1. Narežite slaninu na male komadiće i pecite je u tavici na srednje jakoj vatri, sve dok ne postane smećkasta i hrskava.
  2. U tavicu dodajte luk, mažuran i crvenu papriku i pričekajte nekoliko minute dok luk ne omekša.
  3. Rajčice usitnite i sljedeće ubacite u tavu, uz mrkvu. Posolite i kuhajte na laganoj vatri otprilike 40 minuta. Pred kraj dodajte žlicu maslaca i začinite po potrebi.
  4. Skuhajte tjesteninu prema uputstvima na vrećici, prelijte je umakom i poslužite odmah.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.