Recepti 21. siječnja 2018.

Pomiješaj i protresi: Tjestenina s dimljenim lososom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve što će vam trebati za pripremu ovog aromatičnog jela bit će tek nekoliko sastojaka i desetak minuta vremena.

Tjesteninu skuhajte, ubacite je u posudu s ostalim sastojcima i ručak je gotov. Zbog aromatičnog kopra dobit ćete neke posve nove okuse, dok će dimljeni losos na divan način zaokružiti jelo.

 

Možda vas zanima... Petkom: Losos s povrćem i Hollandaise umakom Kolumne

 

U kombinaciju možete ubaciti i kakav kremasti dodatak poput grčkog jogurta, pa sve dodatno začiniti i svježim češnjakom.

 

Možda vas zanima... Brzi quiche od dimljenog lososa i kopra Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 200 g tjestenine
  • 100 g lososa
  • Kopar
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Losos prstima usitnite na manje komadiće, stavite ga u posudu i dodajte mu limunov sok i koricu.
  3. Tjesteninu ocijedite i dodajte je lososu i limunovom soku.
  4. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar,  pa ubacite i kopar.
  5. Dobro promiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.