Ove godine nemam novogodišnju odluku i već sam sigurna da mi je to najbolja novogodišnja odluka. Odlučila sam se ne razočarati u 2018. neostvarenim ili poluostvarenim ciljevima koje sam si zadala 1.1. Ova godina bit će – pomalo. Ili kako je to popularno bilo u 2017. – Despacito.
Mislim da ponekad stvarno svi pretjerujemo u nastojanjima da budemo još bolji ljudi. A uopće, ruku na srce, nismo loši. Zašto si ne bismo svakog dana čestitali na onome što smo napravili dobro umjesto vječne borbe s mislima o tome što smo napravili loše?
Kad pogledam svoju 2017. godinu stvarno se ne mogu požaliti. Uz male uspone i padove, naša mala obitelj zdrava je i sretna i to je sve što trenutno trebam. Joj ok, možda koja kuna više, al hajde preživjet ćemo.
U svakom slučaju dragi moji čitatelji, ja vam u 2018. godini želim upravo to: zdravlja i sreće. Nemojte da vam moja čestitka zvuči kao klišej – ali zdravlje stvarno na prvom mjestu. Za sve ostalo – Despacito.
Upravo kao nastavak moje čestitke izabrala sam recept s lososom, jednom od najzdravijih namirnica. Lagano je ovo jelo koje će zadovoljiti svako nepce, a za njega vam je potrebno tek nekoliko jednostavnih sastojaka.
Recept pročitajte u nastavku, a želite li uživati u još slatkih i slanih recepata naše kolumnistice Željke, svakako posjetite njezin blog Gulan recepti, njezinu Facebook stranicu ili Instagram profil.
Trebat će vam:
- odrezak lososa
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- U odrezak lososa utrljati maslinovo ulje I sol
- Ulje zagrijati u tavi
- Na srednjoj vatri peći lososa da dobije koricu, popapriti po želji
Prilog od povrća (za 2 osobe):
- Jedna veća mrkva
- Jedan veći celer
- Crvena paprika
- Velika šalica mahuna
- Mala šalica kukuruza
- Kus kus
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Mrkvu, celer I papriku nasjeckati na kockice
- Dinstati na maslinovom ulju
- Kad je povrće omekšalo dodati mahune, zatim kukuruz
- Jednu šalicu kus kusa preliti vrućom vodom I čekati da nabubri
- Dodati kus kus u povrće
Za Hollandaise umak trebat će vam:
- 2 žutanjka
- 1 žlica limuna
- Sol, papar
- 80 g maslaca
Postupak pripreme:
- Štapnim mikserom umutiti žutanjke s limunom, soli i paprom po želji.
- Maslac rastopiti na pari, pokupiti pjenicu i tako topao malo po malo ulijevati u posudu sa žumanjcima I miksati.
- Ostaviti na toplom pokriveno.
Dobar tek!