gastro postao
Pripremite začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!
Ova juha od rajčice na idealan će vas način zagrijati za vrijeme hladnih zimskih dana. Ono što je čini posebnom jest dodatak ljutine, vina i sjemenke koromača.
Želite li dulje i više uživati u ovoj divnoj juhi od rajčice, dio možete spremiti u zamrzivač te koristiti po potrebi. Pravilno spremljena, u zamrzivaču može stajati i do nekoliko mjeseci.
Potrebno vam je
- 4.50 šalice rajčice
- 0.25 šalice pinjola
- 4.50 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 0.75 šalice luka
- 4 režnja češnjaka
- 1 mala žlica sjemenki koromača
- 0.33 male žlice ljute paprike
- 0.50 šalica bosiljka
- 0.66 šalice bijelog vina
- 1 mala žlica origana
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Jednu šalicu sjeckane rajčice usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodati pinjole i miksati do glatke smjese, oko 1 minutu.
- Zagrijati ulje u većoj posudi, dodati sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku. Pirjati oko 5 minuta dok luk omekša.
- Umiješati preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Zatim dodati i rajčicu sa pinjolima te promiješati. Kada juha zavrije, kuhati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
- Začiniti sa soli i paprom te po želji dodati još ljute paprike. Prije serviranja posuti sa preostalim bosiljkom.
Dobar tek!
Mediteranske zemlje
kuhanje
ljeto
jesen
večera
ručak
niskokaloricna prehrana
prženje
predjelo
pinjoli
juha
rajčica
bosiljak