Pripremi začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!
Ova juha od rajčice na idealan će te način zagrijati za vrijeme hladnih zimskih dana, ali i okrijepiti i razbuditi nakon burnog novogodišnjeg slavlja. Ono što je čini posebnom jest dodatak ljutine, vina i sjemenke koromača.
Želiš li dulje i više uživati u ovoj divnoj juhi od rajčice, dio možeš spremiti u zamrzivač te koristiti po potrebi. Pravilno spremljena, ova divna brza pikantna juha od rajčice koja diže iz mrtvih u zamrzivaču može stajati i do nekoliko mjeseci.
Pikantna juha od rajčice
foto: Josie Rees/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pikantna juha od rajčice
15 MIN
pripreme
22 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pelati iz konzerve
4,50
šalica
Pinjoli
0,50
šalica
Maslinovo ulje
5
žlica
Luk
1
šalica
Češnjak
4
režanj
Komorač - sjemenke
1
žličica
Ljuta papričica
0,50
žličica
Listići svježeg bosiljka
0,50
šalica
Bijelo vino
170
ml
Origano
1
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Jednu šalicu nasjeckanih pelata usitni u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodaj lagano tostirane pinjole i miksaj do glatke smjese, oko 1 minutu.
Zagrij ulje u većoj posudi, dodaj sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku. Pirjaj oko 5 minuta dok luk ne omekša.
Umiješaj preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Dodaj i rajčicu s pinjolima te promiješaj. Kada juha zavrije, kuhaj na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
Posoli i popapri prema ukusu te po želji dodaj još ljute papričice. Prije serviranja pospi preostalim bosiljkom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.