Recepti 3472 prikaza 07. veljače 2018.

Izvor topline: Pikantna juha od rajčice

Pikantna juha od rajčice
Pripremite začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!

Ova juha od rajčice na idealan će vas način zagrijati za vrijeme hladnih zimskih dana. Ono što je čini posebnom jest dodatak ljutine, vina i sjemenke koromača. 

Želite li dulje i više uživati u ovoj divnoj juhi od rajčice, dio možete spremiti u zamrzivač te koristiti po potrebi. Pravilno spremljena, u zamrzivaču može stajati i do nekoliko mjeseci.

rajčica | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je

  • 4.50 šalice rajčice
  • 0.25 šalice pinjola
  • 4.50 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 0.75 šalice luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica sjemenki koromača
  • 0.33 male žlice ljute paprike
  • 0.50 šalica bosiljka
  • 0.66 šalice bijelog vina
  • 1 mala žlica origana
  • svježe mljeveni papar

 

Možda vas zanima... Kada i zašto guliti rajčice? Špajza Možda vas zanima... Hrskave bruskete s rajčicama i bosiljkom Recepti

 

Priprema

  1. Jednu šalicu sjeckane rajčice usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodati pinjole i miksati do glatke smjese, oko 1 minutu.
  2. Zagrijati ulje u većoj posudi, dodati sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku. Pirjati oko 5 minuta dok luk omekša.
  3. Umiješati preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Zatim dodati i rajčicu sa pinjolima te promiješati. Kada juha zavrije, kuhati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
  4. Začiniti sa soli i paprom te po želji dodati još ljute paprike. Prije serviranja posuti sa preostalim bosiljkom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.