gastro postao
Zalogajčići od piletine i lisnatog tijesta bit će zgodno predjelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 171
Potrebno vam je
- 250 g Pileća prsa
- 500 ml Pileća juha
- 10 g maslac, slani
- 1 žlica ulje maslinovo
- 80 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 0.50 kom luk ,crveni
- 60 ml vino bijelo
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 2 žlica peršin, list
- 5 list lisnato tijesto
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Stavite piletinu u tavu i pirjajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte 20 minuta na niskoj temperaturi, dok piletina ne omekša. Podlijevajte juhom cijelo vrijeme, ali pazite da većina ispari.
- Zagrijte maslac pa prepržite sjeckanu slaninu i luk miješajući. Ulijte vino i kuhajte dvije minute dok ne ispari. Dodajte piletinu i muškatni oraščić. Začinite paprom i dodajte peršin. Prebacite u zdjelu i dodajte ostatak juhe od piletine.
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Narežite tijesto na krugove promjera sedam cm, trebali biste dobiti 24 kruga. Podijelite piletinu po polovici tijesta. Ostalo narežite na krugove promjera pet cm pa poklopite tijesto s piletinom. Vilicom pritisnite rubove i premažite tijesto jajem. Pecite 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.