Recepti 08. listopada 2014.

Džepići s piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zalogajčići od piletine i lisnatog tijesta bit će zgodno predjelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 171

Potrebno vam je

  • 250 g Pileća prsa
  • 500 ml Pileća juha
  • 10 g maslac, slani
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 80 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 60 ml vino bijelo
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 2 žlica peršin, list
  • 5 list lisnato tijesto
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Stavite piletinu u tavu i pirjajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte 20 minuta na niskoj temperaturi, dok piletina ne omekša. Podlijevajte juhom cijelo vrijeme, ali pazite da većina ispari.
  2. Zagrijte maslac pa prepržite sjeckanu slaninu i luk miješajući. Ulijte vino i kuhajte dvije minute dok ne ispari. Dodajte piletinu i muškatni oraščić. Začinite paprom i dodajte peršin. Prebacite u zdjelu i dodajte ostatak juhe od piletine.
  3. Zagrijte pećnicu na 220°C. Narežite tijesto na krugove promjera sedam cm, trebali biste dobiti 24 kruga. Podijelite piletinu po polovici tijesta. Ostalo narežite na krugove promjera pet cm pa poklopite tijesto s piletinom. Vilicom pritisnite rubove i premažite tijesto jajem. Pecite 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.