gastro postao
Ukusne lignje pripremljene prema tradicionalnoj grčkoj recepturi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 155
Potrebno vam je
- 800 g lignja
- 1 mala žlica sol
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 vezica peršin, stabljika
- 2 režanj češnjak
- 1 šalica ulje maslinovo
- 1.50 dl vino bijelo
- 1 žlica limunov sok
Priprema
- Očistite i operite lignje. Odvojite krakove, tijelo narežite na kolutiće.
- Peršin sitno nasjeckajte. Češnjak zdrobite. Rajčice ogulite i narežite na komadiće.
- Lignje popržite na ulju. Dodajte vino, rajčice, peršin i češnjak pa sve pokriveno pirjajte 40 minuta. Začinite solju, paprom i limunovim sokom.