gastro postao
Najslađe ledeno osvježenje dolazi u obliku kremastog sladoleda od omiljenih egzotičnih plodova...
Mango i kokos odlična su kombinacija zbog svojih egzotičnih i osvježavajućih aroma. Kokos upotrijebite u čak dva oblika, kao mlijeko i tostirani, kako biste postigli intenzivnije okuse.
Sirup od šećera i vode možete preskočiti ako smatrate da ovoj kombinaciji nije potreban, a samim time, desert će biti i daleko zdraviji.
Potrebno vam je:
- 1 manji mango
- 3 žlice šećera
- 150 ml grčkog jogurta
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 200 ml vode
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice kokosovog brašna
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješajte vodu i šećer pa kuhajte dok ne postane gušće i pojave se mjehurići. Dobiveni sirup ohladite.
- U blender ubacite mango, kratko blendajte kako biste dobili pire, a zatim dodajte i dvije žlice sirupa koji ste prethodno pripremili. Dodajte grčki jogurt i limunov sok.
- Blendajte pa dodajte kokosovo mlijeko.
- Dobro pomiješajte i spremite u zamrzivač.
- Pustite da stoji oko tri sata, a za to vrijeme tostirajte kokosovo brašno tako da ga dodate na vruću tavu i uz miješanje tostirate dok ne poprimi zlatnu boju.
- Kada je sladoled gotov, pospite ga tostiranim kokosom i uživajte.
Dobar tek!