Recepti Božić 23. prosinca 2025.

Endrina iz MasterChefa objavila fora recept za božićnu Pavlovu

Božić
35 MIN
120 MIN
8
SREDNJE
endrina, masterchef, pavlova
Endrina Muqaj i njezina božićna Pavlova u obliku božićnog drvca
foto: TikTok @endrina_m
Endrina Muqaj jedna je od favoritkinja ovogodišnjeg izdanja showa MasterChef, a na njezinom TikToku pronašli smo super fora recept za božićnu Pavlovu u obliku božićnog drvca

Endrina Muqaj jedna je od favoritkinja ovogodišnjeg izdanja showa MasterChef, a u emisiji već je dvaput pripremala Pavlovu. prve mini Pavlove nisu joj se uspješe osušiti, odnosno ispeći do kraja, ali dobila je priliku za popravni i drugi put rasturila. Zato imamo povjerenja u njezin novi recept za božićnu Pavlovu u obliku božićnog drvca. Jako kreativno, veseli i, vjerujemo, i jako fino.

Endrinin recept je u nastavku. Sretan Božić!

endrina, masterchef, pavlova | Author: TikTok @endrina_m Endrina Muqaj i njezina božićna Pavlova u obliku božićnog drvca foto: TikTok @endrina_m

Ne gasi ekran dok kuham

Pavlova u obliku božićne jelke
35 MIN
pripreme
120 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
KORE
Sastojci
  • Bjelanjak 170 g
  • Šećer 275 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 5 g
  • Alkoholni ocat 5 g
  • Sol 1 g
KREMA OD PISTACIJE
Sastojci
  • Mascarpone 250 g
  • Vrhnje za šlag 250 ml
  • Pasta od pistacija 60 g
  • Šećer u prahu 30 g
PEKMEZ
Sastojci
  • Domaći pekmez od šumskog voća 150 g
UŠEĆERENE BRUSNICE
Sastojci
  • Brusnice 100 g
  • Voda 100 ml
  • Šećer 100 g
Postupak
  1. Pećnicu zagrijati na 90 °C.


  2. Bjelanjke i sol miksati do lagane pjene.


  3. Postupno dodavati šećer i mutati dok se ne dobije gusta, sjajna i stabilna smjesa (šećer potpuno otopljen).


  4. Umiješati gustin i ocat kratko, na niskoj brzini.


  5. Oblikovati Pavlovu u formi božićne jelke na papiru za pečenje.


    endrina, masterchef, pavlova



  6. Peći 120 minuta na 90 °C.


  7. Nakon pečenja ugasiti pećnicu i ostaviti Pavlovu u njoj još 30–60 minuta s lagano odškrinutim vratima ili najbolje ostaviti preko noći.


  8. Za kremu od pistacije mascarpone omekšati, dodati pastu i šećer, uliti vrhnje i miksati do čvrste, ali glatke kreme.


  9. Staviti prvu koru, na vanjski dio kremu od pistacije, u sredinu domaći pekmez. Ponoviti s preostalim slojevima.


  10. Za ušećerene brusnice: brusnice kratko prokuhati u sirupu, ocijediti, uvaljati u dodatni šećer i osušiti.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

520 kcal

26 %

MASTI

33,00 g

45 %

KOLESTEROL

0,14 g

0 %

UH

55,00 g

20 %

PROTEINI

7,00 g

14 %

@endrina_m

🎄 Pavlova u obliku božićne jelke ☁️ Kore Sastojci: • 5 bjelanjaka (170 g) • 275 g bijelog šećera • 5 g gustina • 5 g bijelog octa ili limunovog soka • 1 g soli Postupak: 1. Pećnicu zagrijati na 90 °C. 2. Bjelanjke i sol mutati do lagane pjene. 3. Postupno dodavati šećer i mutati dok se ne dobije gusta, sjajna i stabilna smjesa (šećer potpuno otopljen). 4. Umiješati gustin i ocat kratko, na niskoj brzini. 5. Oblikovati pavlovu u formi božićne jelke na papiru za pečenje. 6. Peći 120 minuta na 90 °C. 7. Nakon pečenja ugasiti pećnicu i ostaviti pavlovu unutra još 30–60 minuta s lagano odškrinutim vratima ili najbolje ostaviti preko noći. 🍨Krema od pistacije Sastojci: • 250 g mascarponea • 250 ml vrhnja za šlag (min. 35% m.m.) • 60 g paste od pistacija • 30 g šećera u prahu Postupak: Mascarpone omekšati, dodati pastu i šećer, zatim uliti vrhnje i mutati do čvrste, ali glatke kreme. 🍓 Domaći pekmez od šumskog voća • 150 g domaćeg pekmeza (ili po ukusu) 🍬 Ušećerene brusnice Sastojci: • 100 g brusnica • 100 ml vode • 100 g šećera (+ dodatni za valjanje) Postupak: Brusnice kratko prokuhati u sirupu, ocijediti, uvaljati u šećer i osušiti. VAŽNO! Slagati neposredno prije serviranja. Dobar tek! 😋

♬ original sound - Endrina

Isprobaj i ove verzije Pavlove:

božićna pavlova Možda vas zanima... Božićna Pavlova bit će najukusniji ukras tvog stola Recepti pavlova u čaši Možda vas zanima... SLATKO U ČAŠI Isprobaj ovu praktičnu verziju Pavlove Recepti Mini Pavlove Možda vas zanima... Mini Pavlove oduševit će i najzahtjevnija nepca Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.