Endrina Muqaj jedna je od favoritkinja ovogodišnjeg izdanja showa MasterChef, a u emisiji već je dvaput pripremala Pavlovu. prve mini Pavlove nisu joj se uspješe osušiti, odnosno ispeći do kraja, ali dobila je priliku za popravni i drugi put rasturila. Zato imamo povjerenja u njezin novi recept za božićnu Pavlovu u obliku božićnog drvca. Jako kreativno, veseli i, vjerujemo, i jako fino.
Endrinin recept je u nastavku. Sretan Božić!
Endrina Muqaj i njezina božićna Pavlova u obliku božićnog drvca
@endrina_m 🎄 Pavlova u obliku božićne jelke ☁️ Kore Sastojci: • 5 bjelanjaka (170 g) • 275 g bijelog šećera • 5 g gustina • 5 g bijelog octa ili limunovog soka • 1 g soli Postupak: 1. Pećnicu zagrijati na 90 °C. 2. Bjelanjke i sol mutati do lagane pjene. 3. Postupno dodavati šećer i mutati dok se ne dobije gusta, sjajna i stabilna smjesa (šećer potpuno otopljen). 4. Umiješati gustin i ocat kratko, na niskoj brzini. 5. Oblikovati pavlovu u formi božićne jelke na papiru za pečenje. 6. Peći 120 minuta na 90 °C. 7. Nakon pečenja ugasiti pećnicu i ostaviti pavlovu unutra još 30–60 minuta s lagano odškrinutim vratima ili najbolje ostaviti preko noći. 🍨Krema od pistacije Sastojci: • 250 g mascarponea • 250 ml vrhnja za šlag (min. 35% m.m.) • 60 g paste od pistacija • 30 g šećera u prahu Postupak: Mascarpone omekšati, dodati pastu i šećer, zatim uliti vrhnje i mutati do čvrste, ali glatke kreme. 🍓 Domaći pekmez od šumskog voća • 150 g domaćeg pekmeza (ili po ukusu) 🍬 Ušećerene brusnice Sastojci: • 100 g brusnica • 100 ml vode • 100 g šećera (+ dodatni za valjanje) Postupak: Brusnice kratko prokuhati u sirupu, ocijediti, uvaljati u šećer i osušiti. VAŽNO! Slagati neposredno prije serviranja. Dobar tek! 😋
♬ original sound - Endrina
Isprobaj i ove verzije Pavlove: