Recepti Uskršnje delicije 2457 prikaza 26. ožujka 2018.

Engleski muffin i jaja Benedikt - Uskrs u novom ruhu

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Meka, pahuljasta peciva idealan su dodatak doručku, ručku, pa i večeri.

Englezi ih obožavaju za doručak, s poširanim jajima, a izvrsni su i za pripremu sendviča. Možete ih pripremiti unaprijed, smrznuti u zamrzivaču pa prije upotrebe samo lagano tostirati u tosteru ili na tavi.

Pripremite pahuljaste i meke engleske muffine, dodajte im poširano jaje i šunku, a zatim uživajte u njima u najraskošnijem doručku u godini.
 

Možda vas zanima... Do savršenih poširanih jaja uz Juliju Child Špajza
 

engleski muffini | Author: Thinkstock Thinkstock

Za pripremu muffina trebat će vam:

  • 3 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice Dr. Oetker suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 šalica vode
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • Kukuruzno brašno

Za pripremu poširanog jaja trebat će vam:

  • Jaja
  • Ocat
  • Sol

Priprema peciva:

  1. Kombinirajte brašno, sol, kvasac i šećer i dobro promiješajte.
  2. Dodajte vodu i maslac pa zamijesite tijesto.
  3. Nauljite posudu pa je prekrijte plastičnom folijom i pustite da se tijesto diže oko sat vremena.
  4. Kad se diglo, razvaljajte ga na debilju od dva centimetra i izrežite krugove.
  5. Tepsiju ili papir za pečenje pospite kukuruznim brašnom pa posložite muffine.
  6. Prekrijte s još plastične folije iostavite još 20 minuta.
  7. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  8. Muffine najprije ispecite na tavi, 2 minute sa svake strane, a zatim ih prebacite u pećnicu na još oko desetak minuta. 

Priprema jaja:

  1. Jaja poširajte u malo dubljoj posudi u koju ste stavili vodu, žlicu octa i par zrna soli.
  2. Brzim pokretima ruku pomiješajte vodu kako biste stvorili vrtlog.
  3. Kada je voda skoro proključala, jaje razbijete u zdjelicu ili šeflju te ga polagano spuštajte u vodu.
  4. Kuhajte 3-5 minuta ovisno o željenoj tvrdoći..
  5. Kada ste jaje poširali poželjno ga je izvaditi u vruću vodu koja nije začinjena (neutralnu) kako biste isprali kiselost te zatim na papirnati ubrus kako bi se upilo viška tekućine.
  6. Poširano jaje zatim formirajte tj. ako niste dobili željeni okrugli oblik odrežite višak bjelanjka.
  7. Poslužite uz peciva i šunku.

Dobar tek!

 | Author: Stockfood Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.