Recepti 09. srpnja 2018.

Eton Mess - neuredan desert kojeg će zavoljeti i najuredniji

Eton mess
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija hrskavih puslica sa slatkim umakom od jagoda i vrhnjem za šlag oduševit će vas.

Kreativni nered na tanjuru koji će vam otvoriti apetit za slatkim i stvoriti želju za još. Pripremite eton mess, slatki raj na tanjuru od hrskavih puslica, aromatiziranog slatkog vrhnja i neodoljivog umaka od jagoda. Vjerujte nam, i najuredniji su poklekli pred ovih neurednim savršenstvom.

 

Možda vas zanima... Najbolji prijatelj desertima: Pijani umak od voća Recepti

 

Idealan je za pripremu za vrijeme vrućih ljetnih dana, a kombinacije okusa možete kombinirati s obzirom na to koje je voće trenutno u sezoni.

 

Možda vas zanima... Topli umak od šljiva ljubi se s kuglicom omiljenog sladoleda Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sastojci: 

  • 500 g jagoda
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 8 većih puslica
  • 5 žlica soka limuna
  • 5 žlica šećera
  • 50 g listića badema
  • 1 žličica naribane korice limuna 
  • 300g jagoda

Priprema:

  1. Narežite jagode na sitnije komade i stavite ih u manji lonac zajedno s 4 žlice šećera i 3 žlice soka limuna.
  2. Obrađujte na umjerenoj vatri oko 10 minuta od trenutka kada počne kipjeti.
  3. Po želji, dobiveni umak propasirajte štapnim mikserom i procijedite kroz gusto sito.
  4. Dok se umak od jagoda hladi, preostalih 200 g svježih jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte ih s 2 žlice soka limuna i 1 žlicom šećera.
  5. U dobro ohlađeno vrhnje dodajte naribanu koricu limuna i „istucite“ ga u šlag.
  6. Natrgajte puslice – tzv. meringue (može poslužiti i 1 veća beze kora) i uz svježe jagode ih pomiješajte sa šlagom.
  7. Poslužite preliveno umakom od jagoda i posipano listićima badema. 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.