gastro postao
                                            
                                        
                                    Kombinacija hrskavih puslica sa slatkim umakom od jagoda i vrhnjem za šlag oduševit će vas.
                                
                                
                                    
                                
                                Kreativni nered na tanjuru koji će vam otvoriti apetit za slatkim i stvoriti želju za još. Pripremite eton mess, slatki raj na tanjuru od hrskavih puslica, aromatiziranog slatkog vrhnja i neodoljivog umaka od jagoda. Vjerujte nam, i najuredniji su poklekli pred ovih neurednim savršenstvom.
Idealan je za pripremu za vrijeme vrućih ljetnih dana, a kombinacije okusa možete kombinirati s obzirom na to koje je voće trenutno u sezoni.
Sastojci:
- 500 g jagoda
 - 250 g vrhnja za šlag
 - 8 većih puslica
 - 5 žlica soka limuna
 - 5 žlica šećera
 - 50 g listića badema
 - 1 žličica naribane korice limuna
 - 300g jagoda
 
Priprema:
- Narežite jagode na sitnije komade i stavite ih u manji lonac zajedno s 4 žlice šećera i 3 žlice soka limuna.
 - Obrađujte na umjerenoj vatri oko 10 minuta od trenutka kada počne kipjeti.
 - Po želji, dobiveni umak propasirajte štapnim mikserom i procijedite kroz gusto sito.
 - Dok se umak od jagoda hladi, preostalih 200 g svježih jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte ih s 2 žlice soka limuna i 1 žlicom šećera.
 - U dobro ohlađeno vrhnje dodajte naribanu koricu limuna i „istucite“ ga u šlag.
 - Natrgajte puslice – tzv. meringue (može poslužiti i 1 veća beze kora) i uz svježe jagode ih pomiješajte sa šlagom.
 - Poslužite preliveno umakom od jagoda i posipano listićima badema.
 
Dobar tek!