gastro postao
Probajte i uživajte u ovome jelu koje se često nađe na talijanskim jelovnicima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 573
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 200 g gorgonzola
- 150 ml vrhnje za kuhanje
- 50 ml vino bijelo
- 3 žlica vlasac ( listovi)
- 400 g tagliatelle
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i pirjajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi.
- Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu.
- Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro popaprite. Maknite s vatre.
- U međuvremenu kuhajte tjesteninu (fettuccine ili tagliatelle) u velikome loncu kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac.
- Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana.
Probajte i uživajte u ovome jelu koje se često nađe na talijanskim jelovnicima
Izvor "Najbolja talijanska tjestenina", Gino D'Acampo