gastro postao
Pratiš li domaći Instagram profil Pasta Journal, znaš da tamo uvijek možeš naći prefinu tjesteninu. Evo recepta koji su nam Tea i Petra, vlasnice profila, dale za slastan i brz ljetni ručak
Za spremiti ukusno jelo ponekad ti treba vremena. Na sreću, ponekad je za gastronomski dragulj na tanjuru potrebno odvojiti manje vremena – baš kao za ove ukusne fettuccine u umaku od rajčice sa stracciatellom!
Recept su s nama podijelile sestre Tea i Petra Savić s Instagram profila Pasta Journal, velike zaljubljenice u finu domaću tjesteninu. Sastojci su jednostavni, a jelo će biti još ukusnije ako je tjestenina napravljena u tvojoj kuhinji.
Fettuccine u umaku od rajčice sa stracciatellom
Sastojci:
- 350 grama umaka od rajčice
- 1 šaka svježe narezanog bosiljka
- sol i papar
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 300 grama svježe tjestenine
- 140 grama stracciatella sira ili burrate
- 1 šaka oguljenih i nasjeckanih pistacija
Postupak:
- Na veću tavu na laganu vatru stavi 2 žlice maslinovog ulja. Nakon što se ulje zagrijalo, dodaj protisnuti ili sitno nasjeckani češnjak. Vrlo kratko preprži češnjak, tek toliko da pusti svoju aromu, zatim dodaj umak od rajčice, sol i papar.
- Na laganoj vatri sve skupa kuhaj 5-7 minuta. Na kraju dodaj sjeckani bosiljak i kuhaj još 2 minute.
- U dobro posoljenu vrelu vodu dodaj tjesteninu i skuhaj je al dente.
- Pripremljenom umaku od rajčice dodaj skuhanu i ocijeđenu tjesteninu i završi jelo na srednje jakoj vatri dodajući pred kraj pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina (po potrebi može i više).
- Kad voda malo ispari i tjestenina postane kremasta, jelo makni s vatre.
- Serviraj pripremljenu tjesteninu uz 2 žlice stracciatella sira (ili komad burrate) po porciji i sjeckanim pistacijama.