Recepti 28. kolovoza 2023.

Recept s Pasta Journala: Fettuccine sa stracciatellom

Fettuccine u umaku od rajčice
Fettuccine u umaku od rajčice sa stracciatellom - recept s omiljenog Pasta Journala foto: Pasta Journal
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratiš li domaći Instagram profil Pasta Journal, znaš da tamo uvijek možeš naći prefinu tjesteninu. Evo recepta koji su nam Tea i Petra, vlasnice profila, dale za slastan i brz ljetni ručak

Za spremiti ukusno jelo ponekad ti treba vremena. Na sreću, ponekad je za gastronomski dragulj na tanjuru potrebno odvojiti manje vremena – baš kao za ove ukusne fettuccine u umaku od rajčice sa stracciatellom!

Recept su s nama podijelile sestre Tea i Petra Savić s Instagram profila Pasta Journal, velike zaljubljenice u finu domaću tjesteninu. Sastojci su jednostavni, a jelo će biti još ukusnije ako je tjestenina napravljena u tvojoj kuhinji.

 

Možda vas zanima... Pasta Journal pratimo zbog slasne domaće tjestenine Špajza

 

 | Author: Pasta Journal Fettuccine u umaku od rajčice sa stracciatellom foto: Pasta Journal

Fettuccine u umaku od rajčice sa stracciatellom

Sastojci:

  • 350 grama umaka od rajčice
  • 1 šaka svježe narezanog bosiljka
  • sol i papar
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 300 grama svježe tjestenine
  • 140 grama stracciatella sira ili burrate
  • 1 šaka oguljenih i nasjeckanih pistacija

Postupak:

  1. Na veću tavu na laganu vatru stavi 2 žlice maslinovog ulja. Nakon što se ulje zagrijalo, dodaj protisnuti ili sitno nasjeckani češnjak. Vrlo kratko preprži češnjak, tek toliko da pusti svoju aromu, zatim dodaj umak od rajčice, sol i papar.
  2. Na laganoj vatri sve skupa kuhaj 5-7 minuta. Na kraju dodaj sjeckani bosiljak i kuhaj još 2 minute.
  3. U dobro posoljenu vrelu vodu dodaj tjesteninu i skuhaj je al dente.
  4. Pripremljenom umaku od rajčice dodaj skuhanu i ocijeđenu tjesteninu i završi jelo na srednje jakoj vatri dodajući pred kraj pola šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina (po potrebi može i više).
  5. Kad voda malo ispari i tjestenina postane kremasta, jelo makni s vatre.
  6. Serviraj pripremljenu tjesteninu uz 2 žlice stracciatella sira (ili komad burrate) po porciji i sjeckanim pistacijama.

 

Fettuccine alfredo Možda vas zanima... Brz i jednostavan ručak: fettuccine alfredo None penne.jpg Možda vas zanima... 15 neodoljivih recepata s tjesteninom Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.