Recepti 13. listopada 2014.

File mignon na kremi od tikvica

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite junetinu na način koji će vam osigurati istinski gastronomski užitak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 417

Potrebno vam je

  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 dl mileram
  • 0.30 dl ulje suncokretovo
  • 20 g maslac, slani
  • 1 grančica kopar
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 600 g junetina 

Priprema

  1. U tavi na masnoći pirjamo sitno sjeckani luk do zlatnožute boje.
  2. Zatim dodamo papriku rezanu na kockice koju kratko popržimo, začinimo solju i paprom, podlijemo s malo više vode te pustimo da omekša.
  3. U tavu potom dodamo tikvice narezane na kockice i sve zajedno pirjamo, a pred kraj dodamo mileram i kosani kopar.
  4. Sjedinimo, dotjeramo okus i odložimo na toplo.
  5. Odreske (file mignon maturo-8 komada) začinimo solju i paprom te prepečemo na zagrijanoj tavi s obiju strana, ali tako da u sredini ostanu blagoružičasti.

Pripremite junetinu na način koji će vam osigurati istinski gastronomski užitak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.