gastro postao
Pripremite junetinu na način koji će vam osigurati istinski gastronomski užitak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 417
Potrebno vam je
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 dl mileram
- 0.30 dl ulje suncokretovo
- 20 g maslac, slani
- 1 grančica kopar
- sol
- svježe mljeveni papar
- 600 g junetina
Priprema
- U tavi na masnoći pirjamo sitno sjeckani luk do zlatnožute boje.
- Zatim dodamo papriku rezanu na kockice koju kratko popržimo, začinimo solju i paprom, podlijemo s malo više vode te pustimo da omekša.
- U tavu potom dodamo tikvice narezane na kockice i sve zajedno pirjamo, a pred kraj dodamo mileram i kosani kopar.
- Sjedinimo, dotjeramo okus i odložimo na toplo.
- Odreske (file mignon maturo-8 komada) začinimo solju i paprom te prepečemo na zagrijanoj tavi s obiju strana, ali tako da u sredini ostanu blagoružičasti.
Pripremite junetinu na način koji će vam osigurati istinski gastronomski užitak