gastro postao
Od pilećeg mesa napravite pljeskavice, prepržite ih na ulju i dodajte im kajmak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 218
Potrebno vam je
- 700 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 1 mala žlica peršin, list
- 1 kom luk ,crveni
- 4 žlica krušne mrvice
- 6 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom jaje kokošje
- kajmak
Priprema
- Pileća prsa skuhajte pa usitnite.
- Dodajte im sol, papar, vegetu, luk, krušne mrvice, ulje i jaje. Sve sastojke dobro promiješajte, napravite kuglice pa ih spljoštite u odreske.
- Pržite ih na ulju sa svake strane oko pet minuta dok ne poprime lijepu, zlatnožutu boju. poslužite s nekoliko žlica kajmaka.
Od pilećeg mesa napravite pljeskavice, prepržite ih na ulju i dodajte im kajmak
Izvor Skuhatćute