Recepti 03. listopada 2014.

Fine i brze pileće pljeskavice s kajmakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Od pilećeg mesa napravite pljeskavice, prepržite ih na ulju i dodajte im kajmak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 218

Potrebno vam je

  • 700 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 žlica krušne mrvice
  • 6 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • kajmak

Priprema

  1. Pileća prsa skuhajte pa usitnite.
  2. Dodajte im sol, papar, vegetu, luk, krušne mrvice, ulje i jaje. Sve sastojke dobro promiješajte, napravite kuglice pa ih spljoštite u odreske.
  3. Pržite ih na ulju sa svake strane oko pet minuta dok ne poprime lijepu, zlatnožutu boju. poslužite s nekoliko žlica kajmaka.

Od pilećeg mesa napravite pljeskavice, prepržite ih na ulju i dodajte im kajmak

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.