Recepti 13. listopada 2014.

Focaccia - tanka pogača

Focaccia - tanka pogača
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularna talijanska pogača može se raditi na ovaj način ili nadjevena sastojcima po želji

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 679

Potrebno vam je

  • 500 g oštro brašno
  • 7 g suhi kvasac
  • 1 mala žlica sol
  • 7 žlica ulje maslinovo
  • 1.50 žlica krupna morska sol
  • 3 dl voda

Priprema

  1. U zdjelu stavimo brašno i umiješamo kvasac i sol. U 3 dcl mlake vode umiješamo 4 žlice maslinovog ulja i dodamo smjesi. Umijesimo u meko tijesto, po potrebi dodajući još vode.
  2. Tijesto premjestimo na pobrašnjenu površinu i mijesimo ga 8 – 10 minuta. Pokrijemo tijesto namašćenom plastičnom folijom i ostavimo na toplom 1 i ½ sat da se diže.
  3. Tijesto razvaljamo u pravokutnik veličine 25 × 40 cm. Polovicu tijesta premažemo polovicom maslinova ulja. Rubove druge polovice tijesta premažemo vodom i presavijemo ga u oblik pravokutnika veličine 25 × 20 cm. Prebacimo tijesto u lim za pečenje i pritisnemo ga prstima kako bismo dobili udubine. Pokrijemo tijesto kuhinjskom krpom i ostavimo da se 30 – 40 minuta diže na toplom.
  4. Zagrijemo pećnicu na 200 °C.
  5. Cijelo tijesto prelijemo preostalim maslinovim uljem, ostavivši da se nakupi u udubinama. Pospemo ga morskom solju i pečemo 30 – 35 minuta.
  6. Kad je pečena, focacciu prebacimo na rešetku i ostavimo da se hladi.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.