Recepti 03. listopada 2014.

Francuska sirna peciva

gastro postao gastro.24sata.hr
Topla peciva izravno iz pećnice zamirisat će vam dom i izmamiti svima osmjeh na lice

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 31

Potrebno vam je

  • 100 g tvrdi sir
  • 1 žlica majčina dušica
  • 65 g maslac, slani
  • sol
  • 150 g glatko brašno
  • 4 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Tvrdi kozji sir naribajte i pomiješajte s majčinom dušicom.
  2. Zakuhajte 150 ml vode s maslacem i solju. Odjednom dodajte brašno z-550 i grijte dok ne dobijete okruglicu tijesta, a na dnu posude nastane svijetli talog.
  3. Tijesto stavite u zdjelu, dodajte jaja te smjesu sira i začina. Velikom žlicom u lim stavite 16 hrpica tijesta, premažite žumanjkom, pospite s još malo majčine dušice i pecite 20-25 minuta na 210°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.