gastro postao
Dipovi su odlični “pomagači” kada ne znate što poslužiti gostima. Dovoljno je u pećnici zapeći kriške kruha i napraviti različite umakalice. Jedna od takvih dolazi nam iz Francuske, zemlje sira.
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 700 g tvrdi sir
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- 6 režanj češnjak
- 1 žlica majčina dušica
- 1 mala žlica ružmarin
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica papar
- francuski kruh
Priprema
- Ugrijte pećnicu na srednje jaku temperaturu.
- Naribajte ili natrgajte sir u vatrostalnu posudu i zalijte maslinovim uljem.
- Pomiješajte nasjeckan češnjak, majčinu dušicu i ružmarin pa pospite preko ulja i sira.
- Začinite solju i paprom te pecite oko pet minuta dok se sir ne otopi i dok se ne pojave mjehurići.
- Poslužite zapečeni dip uz tostirane ili prepečene kriške francuza.
Izvor Skuhatćute