Recepti 03. listopada 2014.

Francuski umak od sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Dipovi su odlični “pomagači” kada ne znate što poslužiti gostima. Dovoljno je u pećnici zapeći kriške kruha i napraviti različite umakalice. Jedna od takvih dolazi nam iz Francuske, zemlje sira.

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 700 g tvrdi sir
  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 6 režanj češnjak
  • 1 žlica majčina dušica
  • 1 mala žlica ružmarin
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica papar
  • francuski kruh

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na srednje jaku temperaturu.
  2. Naribajte ili natrgajte sir u vatrostalnu posudu i zalijte maslinovim uljem.
  3. Pomiješajte nasjeckan češnjak, majčinu dušicu i ružmarin pa pospite preko ulja i sira.
  4. Začinite solju i paprom te pecite oko pet minuta dok se sir ne otopi i dok se ne pojave mjehurići.
  5. Poslužite zapečeni dip uz tostirane ili prepečene kriške francuza.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.