Ako tražiš šaren, ukusan i jedinstven recept za svoj blagdanski stol, naša Gastrolovka Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka ima savršenu ideju
Jednostavni i veseli keksići idealni za rad s djecom i uživanje u blagdanskim pripremama! Za izradu ti nije potrebno mnogo sastojaka, a rezultat su savršeni uskrsni keksići.
Funfetti
foto: Ena Kokanović Nagy
Ne gasi ekran dok kuham
Funfetti
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
20
porcija
SREDNJE
Sastojci
Glatko brašno
400
g
Maslac
200
g
Šećer u prahu
100
g
Jaje
1
kom
Vanilin šećer
1
kom
Prašak za pecivo
0,25
žličica
Džem od jagoda
200
g
Šarene mrvice
100
g
Postupak
Prvo pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer te prašak za pecivo.
Dodaj zatim omekšali maslac pa prstima utisni maslac u brašno da dobiješ mrvičastu smjesu.
Dodaj jaje i mijesi sve dok ne dobiješ homogenu smjesu. Trebat će ti oko 5 minuta.
Tijesto umotaj u foliju i stavi u hladnjak na 30 minuta.
Pećnicu uključi na 180 stupnjeva, a pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.
U hladno tijesto, netom prije izrezivanja umijesi šarene mrvice.
Razvaljaj tijesto na debljinu od pola cm i izrezuj keksiće kalupom u obliku jajeta!
Složi keksiće u posudu za pečenje, a svakom drugom keksiću manjim okruglim rezačem izreži rupu na sredini.
Peci 7-10 minuta. Keksi ne smiju potamniti, samo blago na rubovima neka dobiju zlatnu boju i postanu mat, tada znaš da su gotovi.
Pusti kekse da se ohlade na plehu par minuta, pa ih prebaci na rešetku za hlađenje.
Na donji dio keksa stavi žličicu džema.
Poklopi gornjim keksom s rupom i uživaj u prizoru!
Funfetti
foto: Ena Kokanović Nagy
Još slasnih i maštovitih ideja pronađi na Eninom blogu Slavonka na kojem možeš pronaći i recepte u nastavku...