Recepti 03. listopada 2014.

Fusilli s kobasicama i patlidžanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept koji će svakog oduševiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 860

Potrebno vam je

  • 450 g patlidžan
  • 250 g kobasice svinjske
  • 4 režanj češnjak
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 mala žlica origano
  • 0.25 mala žlica papar
  • 600 g pelati
  • 400 g tjestenina s jajima
  • 60 g feta sir
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 1 dl vino bijelo
  • 100 g parmezan
  • 1.50 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. U tavi popržite nasjeckani patlidžan, narezane kobasice i češnjak.
  2. Nakon pet minuta dodajte koncentrat rajčice, origano, papar i neocijeđene rajčice iz konzerve.
  3. Poklopite i kuhajte oko pet minuta često miješajući.
  4. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu pa je dodajte u smjesu s rajčicama. Dodajte naribani sir i nasjeckani peršin te dobro promiješajte. Poslužite toplo.Kad dodate rajčice iz konzerve, u smjesu ulijte i malo suhoga bijelog vina pa pojačajte vatru na nekoliko minuta. Miješajte dok vino ne ispari i nastavite prema receptu. Na kraju po tjestenini naribajte parmezana i pospite listovima bosiljka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.