gastro postao
Jednostavan recept koji će svakog oduševiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 860
Potrebno vam je
- 450 g patlidžan
- 250 g kobasice svinjske
- 4 režanj češnjak
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 mala žlica origano
- 0.25 mala žlica papar
- 600 g pelati
- 400 g tjestenina s jajima
- 60 g feta sir
- 0.25 šalica peršin, list
- 1 dl vino bijelo
- 100 g parmezan
- 1.50 žlica ulje, biljno
Priprema
- U tavi popržite nasjeckani patlidžan, narezane kobasice i češnjak.
- Nakon pet minuta dodajte koncentrat rajčice, origano, papar i neocijeđene rajčice iz konzerve.
- Poklopite i kuhajte oko pet minuta često miješajući.
- Za to vrijeme skuhajte tjesteninu pa je dodajte u smjesu s rajčicama. Dodajte naribani sir i nasjeckani peršin te dobro promiješajte. Poslužite toplo.
Kad dodate rajčice iz konzerve, u smjesu ulijte i malo suhoga bijelog vina pa pojačajte vatru na nekoliko minuta. Miješajte dok vino ne ispari i nastavite prema receptu. Na kraju po tjestenini naribajte parmezana i pospite listovima bosiljka.
Izvor Skuhatćute