gastro postao
Tradicionalna hrvatska slastica prema recepturi samoborske slastičarnice "U prolazu".
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1027
Tijesto
- 400 g tijesto za savijače
- 0.50 l vrhnje za šlag
Nadjev od sira
- 1000 g krem sir
- 250 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica oštro brašno
- 100 g grožđice
Nadjev od oraha
- 400 g orah, mljeveni
- 200 g šećer, kristal
- 1 prstohvat mljeveni cimet
- 100 g grožđice
Nadjev od jabuka
- 1500 g jabuka (mesnati dio)
- 200 g šećer, kristal
- 100 g grožđice
- 1 kom vanilin šećer
Priprema
- Sastojke svih nadjeva posebno promiješajte.
- U lim najprije složite tri kore tako da svaku kistom premažete s malo ulja. Istresite na njih nadjev od sira.
- Zatim stavite dvije kore, koje također premažite uljem, stavite nadjev od oraha pa isto ponovite i s nadjevom od jabuka.
- Na vrh stavite tri kore premazane uljem. Izrežite na kocke i zalijte slatkim vrhnjem.
- Pecite 60 min na 180°c.
Izvor Skuhatćute