Recepti 13. listopada 2014.

Gibanica

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna hrvatska slastica prema recepturi samoborske slastičarnice "U prolazu".

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1027

Tijesto

  • 400 g tijesto za savijače
  • 0.50 l vrhnje za šlag

Nadjev od sira

  • 1000 g krem sir
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica oštro brašno
  • 100 g grožđice

Nadjev od oraha

  • 400 g orah, mljeveni
  • 200 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat mljeveni cimet
  • 100 g grožđice

Nadjev od jabuka

  • 1500 g jabuka (mesnati dio)
  • 200 g šećer, kristal
  • 100 g grožđice
  • 1 kom vanilin šećer

Priprema

  1. Sastojke svih nadjeva posebno promiješajte.
  2. U lim najprije složite tri kore tako da svaku kistom premažete s malo ulja. Istresite na njih nadjev od sira.
  3. Zatim stavite dvije kore, koje također premažite uljem, stavite nadjev od oraha pa isto ponovite i s nadjevom od jabuka.
  4. Na vrh stavite tri kore premazane uljem. Izrežite na kocke i zalijte slatkim vrhnjem.
  5. Pecite 60 min na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.