Recepti 03. listopada 2014.

Glazirana šunka

gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeno meso premažite ocaklinom od meda i pecite još 20 minuta sa savršeni okus pečenke

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1673

Meso

  • 1500 g šunka dimljena ,soljena sušena
  • 4 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • klinčići

Ocakline

  • 1 žlica med, vrcani
  • 45 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica senf
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U duboki lim za pečenje stavite veliki komad folije. Stavite meso u foliju i zalijte vinom. Zatvorite krajeve folije i pecite šunku oko 60 minuta.
  2. Dok pečete šunku, izmiješajte med, šećer, senf, đumbir i narančin sok te začinite s malo papra.
  3. Nakon 60 minuta pečenja izvadite meso iz pećnice i iz folije. Povisite temperaturu pećnice na 200°C. Odrežite nožem kožu sa šunke i zarežite mesni sloj u obliku kvadratića. Stavite rešetku u duboki lim pa na nju stavite meso. Nabodite meso klinčićima i premažite ocaklinom od meda te ga vratite u pećnicu oko 20 minuta.

Pečeno meso premažite ocaklinom od meda i pecite još 20 minuta sa savršeni okus pečenke

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.