gastro postao
Pečeno meso premažite ocaklinom od meda i pecite još 20 minuta sa savršeni okus pečenke
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1673
Meso
- 1500 g šunka dimljena ,soljena sušena
- 4 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- klinčići
Ocakline
- 1 žlica med, vrcani
- 45 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica senf
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. U duboki lim za pečenje stavite veliki komad folije. Stavite meso u foliju i zalijte vinom. Zatvorite krajeve folije i pecite šunku oko 60 minuta.
- Dok pečete šunku, izmiješajte med, šećer, senf, đumbir i narančin sok te začinite s malo papra.
- Nakon 60 minuta pečenja izvadite meso iz pećnice i iz folije. Povisite temperaturu pećnice na 200°C. Odrežite nožem kožu sa šunke i zarežite mesni sloj u obliku kvadratića. Stavite rešetku u duboki lim pa na nju stavite meso. Nabodite meso klinčićima i premažite ocaklinom od meda te ga vratite u pećnicu oko 20 minuta.
Pečeno meso premažite ocaklinom od meda i pecite još 20 minuta sa savršeni okus pečenke
Izvor Skuhatćute